LOADING

Type to search

Amazon a cumpărat una dintre cele mai mari edituri de carte de limbă engleză

Achizitii Business Digital Marketing Stiri

Amazon a cumpărat una dintre cele mai mari edituri de carte de limbă engleză

Romulus Cristea dec. 17, 2018
Share

 Editura indiană Westland se află în top 5 al editurilor de limbă engleză din această țară. Compania a fost înființată în urmă cu 50 de ani.

Gigantul comerțului online Amazon și-a extins imperiul prin achiziția unuia dintre cei mai importanți editori din India, Westland, filială a grupului Tata Group Trent, potrivit portalului Business Standard.
Grupul Amazon mizează pe extinderea globală a activităților de vânzare a carților tipărite pe suport de hârtie, dar și a celor digitale. În acest an, în luna februarie, Amazon a achiziționat o cotă de 26% din societatea de editare a cărților din cadrul holdingului Tata, cu opțiunea contractuală de a cumpăra și restul acțiunilor într-un interval de cinci ani. Acordul semnat între Tata și Amazon a fost făcut public abia de o lună, iar valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită oficial. Presa din India a publicat în luna noiembrie câteva articole din care reieșea că valoarea tranzacției se cifrează la aproximativ 5,4 milioane de euro (aproximativ 400 de milioane de rupii indiene).

Tags:

Leave a Comment