Analiza

Atelier Spre și WINK te invită într-o altfel de călătorie, pe urmele orașului Iași

• Bookmarks: 27583


Cȃteva staţii de autobuz din Iași invită publicul într-o călătorie de redescoperire vizuală a unora dintre cele mai interesante piese de mobilier urban, clădiri, ornamente, feronerii și detalii de poveste ale orașului de altă dată și până azi.

Spre Iași, într-o clipită este un proiect-concept realizat de WINK – compania ieșeană de publicitate out of home împreună cu Atelier Spre, un proiect de cartografiere urbană a Iaşului, prin care sunt ilustrate momente, locuri şi arhitecturi din oraş, alese anume pentru a-i reda farmecul uitat în tumultul cotidian.

Proiectul folosește drept instrument de comunicare cele mai moderne piese de mobilier urban: stațiile de transport în comun personalizabile, din portofoliul WINK.

Timp de 6 luni, mai multe refugii de călători, printre care Hotel Europa, Voinţa, Secţia 1, Rond Copou și G. Coșbuc, se vor prezenta sub forma unui program de expoziţie ce își propune activarea spaţiului public prin intervenţii temporare ce implică instalaţii, arhitectură şi ilustraţii cu caracter interactiv.

“Atelier Spre este în primul rând o modalitate de a cunoaşte Iaşii, de a-i înţelege, de a-i apropia, de a-i însuşi. Relaţia unui arhitect cu oraşul este, dacă nu diferită, cel puţin particulară, aflându-se în postura de observator ce analizează, cântăreşte, măsoară, delimitează şi interpretează. Toate observaţiile recapătă contur şi formă prin ilustraţii, absolut necesare pentru a înţelege, dar mai ales pentru a comunica. Îmi doresc ca aceasta frumoasă colaborare cu WINK să devină o poartă către poveştile Iaşilor, către istoria construită a oraşului şi nu în cele din urmă un bilet de intrare într-o comunitate ce reflectă implicat asupra locurilor prin care trecem efemer”

, spune Tiberiu Teodor-Stanciu, iniţiatorul proiectului Atelier Spre.

Staţiile de transport public personalizate cu ajutorul WINK devin o interfaţă între călători şi oraşul mai puţin cunoscut ce ne invită, astfel, să-l descoperim la pași mărunți.

Ilustraţiile decupează obiectul de arhitectură de zgomotul vizual în care de obicei se află, veşnic printre fire, cabluri, ţevi, conducte, contoare, antene sau alte instalaţii şi improvizaţii ce dotează mediul construit. Odată decupat, subiectul ilustrat poate fi descoperit, privit, înţeles, dar nu pentru a-i îngheţa sensul, ci pentru a motiva parcugerea oraşului cu plăcerea de a descoperi, privi şi înţelege.

Proiectul demarat de WINK este o invitaţie adresată tuturor de a se bucura de oraşul invizibil, de oraşul rătăcit printre reclame, instalaţii şi trecători grăbiţi.

Similar Posts:

27 recommended
comments icon0 comments
0 notes
583 views
bookmark icon

Write a comment...