LOADING

Type to search

Hârtie reciclată pentru birouri verzi

Eveniment Stiri

Hârtie reciclată pentru birouri verzi

admin mai 11, 2009
Share

Vineri, 8 mai 2009, a avut loc întâlnirea Birouri Verzi, un proiect derulat de Antalis şi Copacul de Hârtie, având ca temă reducerea consumului de resurse naturale prin promovarea consumului de produse „verzi”. Desfăşurat într-un cadru neconvenţional, în curtea cafenelei Verde Cafe, evenimentul a fost prima acţiune de promovare a consumului de hârtii reciclate, adresată marilor consumatori de hârtie.

Proiectul Copacul de Hârtie, iniţiativa ONG-ului MediaORG, are ca scop atragerea companiilor în refacerea mediului înconjurător prin donarea hârtiei spre reciclare şi respectiv refacerea zonelor verzi prin plantarea de copaci. De-a lungul timpului, Antalis şi Copacul de Hârtie au convins mai multe organizaţii să folosească hârtia reciclată ca suport pentru comunicarea internă, dar şi pentru promovarea produselor. Printre aceste companii se numără şi Mega Image, al cărei reprezentant, Raluca Pavel, a prezentat pe scurt, în cadrul întâlnirii de vineri, politica de responsabilitate socială a companiei, expunând dificultăţile întâmpinate în procesul de trecere la hârtia reciclată şi impactul asupra angajaţilor.

Claudia Cătană, reprezentantul proiectului Copacul de Hartie, a mai subliniat că „mulţi cred că este un efort sa fii eco… de fapt este vorba de un gest făcut altfel. În loc să arunci, reciclezi. În loc să cumperi hârtie din pulpă virgină, cumperi hârtie reciclată. Să utilizezi hârtie reciclată este un semn de respect pentru copiii tai. Faptul că se vor tăia mai puţini copaci şi, în plus, se utilizează o resursă care altfel ajunge gunoi, ne dă o şansă să avem aerul mai puţin poluat.”

Alina Penciu, Coomunications&PR Manager Antalis: „A fost primul pas dintr-o serie mai lungă de evenimente în care dorim să ne implicăm. Hârtia reciclată nu este doar un produs sau un alt tip de hârtie pe care vrem să-l promovăm, este un concept pe care dorim să-l dezvoltăm.”


Foto 1: Alina Penciu, Communications & PR Manager Antalis
Foto 3: Claudia Cătană, Copacul de Hartie
Foto 4: Raluca Pavel, Marketing Manager Mega Image

Tags:

2 Comments

 1. Doina Filciu mai 12, 2009

  Felicitari pt. idee si sa zicem „campanie” !
  Cred ca asa cum ajung la noi „n” spam-uri nefolositoare si suparatoare chiar, ati putea bombarda cu „biroul verde” toate companiile ale caror adrese le puteti obtine…
  Poate,poate cineva se va alia la efortul Dvs., il va impartasi, il va sustine si promova!
  Si noi consumam hartie, nu stiu daca mai mult sau mai putin decat altii, dar consumam si se pot colecta cantitati de hartie reciclabila de la toate sediile firmelor.
  Se ocupa cineva de aceasta activitate? Exista o entitate careia sa ne adresam pt. colectare de deseuri de hartie si achizitionare de hartie reciclata? Putem intra in legatura cu ea?
  As vrea sa participam in aceste 2 variante la consumul de produse”verzi” !

  Multumesc anticipat pentru detalii.

  Cu stima,
  Doina Filciu
  Director Dezvoltare

 2. Alina Penciu mai 19, 2009

  Buna ziua,
  va multumim si apreciem comentariile dumneavoastra pozitive despre aceasta initiativa.
  Pe http://www.hartiereciclata.ro puteti gasi produsele verzi, hartiile reciclate, pe care la avem in portofoliu si alte sfaturi pentru a avea un „birou verde”

  Alina Penciu
  Communications&PR Manager Antalis

Leave a Comment