LOADING

Type to search

Industria de print are acum un târg eco

Eveniment

Industria de print are acum un târg eco

admin oct. 20, 2011
Share

Industria imprimării are un nou eveniment specializat, care se concentrează pe producţia sustenabilă a print-urilor din sectoarele retail, indoor, POP şi ambalare. Prima ediţie a nou-lansatului EcoPrint Europe va avea loc în perioada 26-27 septembrie 2012, la Berlin.

Expoziţia este organizată de compania FM Brooks, care face parte din Grupul MackBrooks Exhibitions. EcoPrint îşi propune să reunească o comunitate formată din furnizori din industrie, care au adoptat strategii sustenabile pentru producţie, precum şi companii responsabile pentru dezvoltarea celor mai noi sisteme de acest tip.

Organizatorii consideră că aceste elemente vor ajuta la dezvoltarea industriei de profil, prin îmbunătăţirea performanţelor pentru procesul de imprimare şi a marjelor de profit.

“EcoPrint se concentrează pe afacerile sustenabile. Considerăm că adevăratele rezultate eco vin în urma îmbunătăţirii eficienţei, a cantităţii de reziduuri, dar şi prin implementarea unei strategii reale de administrare a proceselor de producţie, a departamentului de vânzări şi a campaniei de marketing”, afirmă Frazer Chesterman, directorul FM Brooks.

Organizatorii susţin că industria are preconcepţii legate de elemental eco, iar mulţi dintre furnizori consideră că iniţiativele eco-friendly implică investiţii mari, și că prin urmare imprimarea eco nu este viabilă din punct de vedere comercial.

“E mai bine să începi procesul de tranziţie către procese sustenabile acum, când nimeni nu îţi forţează mâna. În curând legislaţia ar putea constrânge proprietarii de business să îmbunătăţească procesele de imprimare, prin integrarea unor elemente eco”, conchide Marcus Timson, director asociat FM Brooks.

Tags:

1 Comments

 1. Nicu Aivanoaei oct. 21, 2011

  Desi de cateva decenii a devenit evidenta necesitatea unei griji mai atente fata de tot ceea ce afecteaza mediul, industria tinde sa neglijeze uneori acest lucru, din ratiuni adesea legate de costuri. Acest aspect este mai ales manifest in industria romaneasca tipografica.
  Tehnologia waterless offset (care renunta la umezirea cu solutie IPA), promovata de compania japoneza TORAY, este una din cele mai importante alegeri in acest sens. Ea permite diminuarea drastica a substantelor revelatoare si a vaporilor organici degajati in timpul imprimarii.
  Placile waterless se pot folosi pe majoritatea echipamentelor tipografice actuale, cu cateva ajustari. In afara efectelor benefice pentru mediu, imprimarea waterless (fara solutie de umezire) permite o calitate mai buna, deseu mai putin, timp de reglare a instalatiei mai scurt, imprimarea pe suporturi hidrofobe.
  Este de mentionat ca TORAY, care a inceput perfectionarea acestei tehnologii cu 30 de ani in urma, este una din cele numai doua companii care au primit de la ONU Humanitarian Award, pentru contributia adusa protectiei mediului.
  Pentru detalii si consiliere waterless puteti lua legatura cu reprezentantul firmei TORAY in Romania: Nicu Aivanoaei, 0788233743 (Vodafone) si aivanoaei@toray-intl.ro

Leave a Comment