LOADING

Type to search

Serigrafie cu şabloane

Promotionale Serigrafie Tehnic

Serigrafie cu şabloane

admin mart. 24, 2009
Share

Imprimarea formelor simple poate fi realizată foarte uşor şi rapid cu ajutorul unui şablon şi al unei site serigrafice.

Se alege o foaie de hârtie rezistentă la apă de dimensiunea sitei serigrafice, apoi se decupează forma dorită cu un cutter. În funcţie de design-ul dorit, negativ sau pozitiv, se utilizează şablonul obţinut sau foaia decupată.


Realizarea unui print pozitiv

Pentru un print pozitiv, se pregăteşte mai întâi sita serigrafică, lipind bine marginile interioare şi exterioare pentru a nu permite cernelii să se infiltreze. Apoi se poziţionează foaia decupată sub sită. Poate fi folosită o bandă adezivă pentru o fixare mai bună a şablonului de sită, deşi cerneala va oferi o aderenţă suficientă. Sita şi şablonul aşează pe materialul de imprimat, apoi se toarnă cerneala într-o zonă marginală de lângă decupaj. Se apasă rama sitei cu puere şi se trage cu racleta mai întâi într-o direcţie, apoi în alta, pentru o acoperire cât mai bună. Se îndepărtează sita şi se verifică rezultatul. Se poate întâmpla să trebuiască îndepărtat excesul de cerneală de pe partea inferioară a sitei. Se va obţine astfel o formă colorată pe background-ul oferit de materialul suport. Se recomandă a se realiza un test înainte de a fi imprimat un tricou sau alt obiect de valoare.

Realizarea unui print negativ

Pentru realizarea unui print negativ, se pregăteşte din nou sita. De această dată, trebuie acordată o atenţie mărită lipirii marginilor în linie dreaptă, deoarece acestea vor forma conturul imaginii negative finale. Şablonul se aşează pe spatele sitei serigrafice şi se poate lipi mai bine prin pulverizarea cu puţină apă. Se realizează un print de test, pentru a verifica dacă cerneala nu se infiltrează prin marginile lipite cu bandă adezivă. Se îndepărtează sita şi imprimarea este gata. Se va obţine o formă albă pe un fond colorat delimitat.

Metoda poate fi folosită pentru imprimarea mai multor materiale consecutiv, în funcţie de atenţia cu care este manevrat şablonul şi de calitatea hârtiei folosite pentru realizarea acestuia.

De asemenea, pot fi imprimate imagini, logo-uri şi forme din cele mai variate, pentru rezultate pline de creativitate pe articole de îmbrăcăminte sau alte obiecte promoţionale.

Tags:

8 Comments

 1. Cady apr. 2, 2009

  As vrea sa stiu si eu de unde pot sa cumpar sita serigrafica si ce fel de cernela sa folosesc pt imprimarea tricourilor.Multumesc

 2. ana apr. 7, 2009

  va rog sa imi comunicati de unde as putea cumpara sita serigrafica.
  este urgent, va multumesc frumos si anticipat pentru ajutor!

 3. Daniel apr. 7, 2009

  Sita (tesatura serigrafica) gasiti la Hollrom http://www.hollromimpex.ro

 4. sepu apr. 7, 2009

  Din cate stiu eu, EDCG si Universal Ted vand site serigrafice. Ambele firme sunt in Bucuresti. Ti-as da si adresele web, dar mi-e ca ma baneaza baietii, ca or sa zica ca le fac reclama serigrafistilor.

 5. iacob iul. 22, 2010

  va astept cu comanda pentru site si cerneluri serigrafice
  va putem livra si alte accesorii

  1. Constantin sept. 17, 2012

   Salutare! imi poti lasa un contact?

 6. hazard aug. 30, 2010

  HMM..stau si ma intreb decit sa decupez sablon din hartie(care oricit o fixezi nu va sta fix si va curge cerneala)de ce sa nu decupezi din autocolant…..si sa folosesti vopsea pe baza de apa sau chiar pe baza de solvent daca nu trebuie sa faci mai mult de 5-6 trageri identice???

 7. mirela dec. 3, 2014

  va rog.de unde pot face rost de vopsea de imprimat panza bbc 100%cu sablondin din sita M24-imprimare manuala;tel 0723638611.

Leave a Comment