LOADING

Type to search

Timbre poștale magice realizate prin imprimare lenticulară

Flexo Hartie Producători Stiri

Timbre poștale magice realizate prin imprimare lenticulară

Romulus Cristea sept. 18, 2018
Share

Emisiunea de timbre poștale a fost tipărită cu o mașină flexo UV.

Timbrele au valoarea de 50 de cenți. Fiecare din cele trei timbre identice care compun blocul – coliță prezintă un efect care imită un număr tradițional de iluzionism: mișcând colița pe o anumită direcție, se poate vedea un iepure alb, care iese dintr-o pălărie neagră.
Serviciul poștal american a utilizat tehnologia imprimării lenticulare pentru a crea impresia de mișcare și de profunzime a iepurelui scos din joben. Imprimarea imaginii cu dimensiune de 3,7 x 5,1 inci (7,6 x 12,7 cm) a fost realizată de Banknote Corporation of America, o tipografie americană specializată în fabricarea de hârtie și alte suporturi înalt securizate destinate imprimării, notează publicația specializată Graphiline. S-a folosit o mașină de tipărit flexo UV, de tipul MPS EF 430, în zece culori, fabricată de MPS Systems North America (companie care a produs și prima presă flexo UV destinată tipăririi timbrelor).
Lansată într-un tiraj limitat, în prima săptămână a lunii august, emisiunea filatelică nu mai este disponibilă la vânzare.

Tags:

Leave a Comment