Analiza

Cerneala termocromică îți spune când se termină bateriile

• Bookmarks: 16939


Aproape oricine are nevoie de un dispozitiv de testare a bateriilor la un moment dat. E foarte util să afli dacă bateriile din lanternă sau din consola de jocuri sunt pe cale să se termine. În anii 1980, principalii producători de baterii cum ar fi Energizer și Duracell au creat dispozitive de testare a bateriilor aflate chiar pe produs, dar, în timp, au renunțat la această facilitate oferită consumatorului.

LCR Hallcrest, o firmă specializată în tehnologia de schimbare grafică a culorii prin termografie (sensibilitate la o anumită temperatură) abordează cu succes domeniul testării bateriilor, creând electronice imprimate pentru a obține dispozitive de testare.

First Household Battery Tester este cea mai nouă invenție tehnologică a LCR Hallcrest ce utilizează leucopigmenți termocromici. Circuitul electric de plastic flexibil și ușor este printat cu cerneală conductivă care măsoară capacitatea bateriei. Este integrat cu un dispozitiv de afișaj termocromic care luminează pentru a indica puterea bateriei, putere afișată printr-o schimbare de culoare odată ce bornele bateriei sunt conectate la aparatul de testare. First Household Battery Tester este proiectat să testeze baterii obișnuite, de 1.5V și 9V, utilizate cel mai adesea în consumul de tip casnic. Produsul va beneficia de câțiva ani de garanție.

”LCR Hallcrest este cel mai mare producător de materiale care își schimbă culoarea, inclusiv produse pe bază de cristale lichide, leucovopseluri și cerneală fotocromică, atât reversibile cât și ireversibile, oferind nu numai un portofoliu foarte cuprinzător de produse standard, dar și soluții personalizate și o abordare consultativă pentru a rezolva problemele de comunicare”, spune John Romano, director de marketing și vânzări al companiei. First Household Battery Tester reprezintă prima lansare comercială a unui dispozitiv alcătuit numai din circuite conductive imprimate cu un ecran termografic”.
LCR Hallcrest proiectează și produce, de asemenea, termometrele Feverscan Forehead, care se folosesc pentru monitorizarea temperaturii pacienților în timpul operațiilor chirurgicale și în perioada de convalescență. O altă aplicație a companiei sunt etichetele ireversibile Thermax, care își schimbă culoarea la o temperatură prestabilită, fiind un marker permanent pentru lanțul de distribuție al produselor. Materialele grafice ce își schimbă culoarea prin termocromie sunt utilizate pentru produsele destinate consumului, pentru a comunica dacă produsele au fost utilizate corespunzător sau dacă au fost respectate condițiile corecte de păstrare.

“De curând, am creat o cerneală hibridă pe bază de cristale lichide pentru presele de gravare de mare viteză. Se poate folosi pentru aplicații de schimbare a culorii prin simpla ei atingere – cerneala își schimbă culoarea când este atins ambalajul produsului achiziționat de consumator”, afirmă John Romano.

Acesta spune că cernelurile termocromice oferă foarte multe posibilități pentru produsele electronice imprimate. „Combinația celor două tehnologii creează ambalaje, etichete sau dispozitive de decorațiuni grafice interactive care au abilitatea de a angaja audiența sau de a realiza un test de diagnoză la un preț scăzut.

Cernelurile termocromice răspund la temperatură și creează un element interactiv pentru printuri. Dacă acestea sunt combinate cu circuite electronice imprimate se obține un dispozitiv imprimat funcțional care poate afișa mesaje, poate realiza teste sau poate pur și simplu poate distra audiența”.

Similar Posts:

16 recommended
comments icon0 comments
0 notes
939 views
bookmark icon

Write a comment...