Colegiul Tehnic „Media” a început dialogul cu industria pentru revizuirea sistemului de învățământ tipografic
Miercuri 2 martie 2011, Colegiul Tehnic „Media” a organizat la sediul școlii din vecinătatea Casei Presei Libere seminarul cu tema „Articularea programelor de formare inițială cu nevoile pieței muncii”, întâlnire care a vizitat atât domeniul tehnicilor poligrafice cât și pe cel al producției media.
Organizat în parteneriat cu revista Print Magazin, evenimentul s-a bucurat de prezența a aproape 40 de participanți din mediul tipografic, televiziuni, CNDÎPT (Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic) și de la asociațiile de profil. Dezbaterea a constituit o primă formă de dialog a școlii cu factorii de decizie din industrie și cu asociațiile patronale și profesionale după intrarea în vigoare a noii Legi a Educației Naționale, platformă care aduce o serie de schimbări majore pentru învățământul tehnic și profesional.
Desfășurat pe parcursul a mai bine de trei ore, seminarul a suscitat discuții aprinse pe tema actualizării ofertei de calificări aferente domeniilor tehnice amintite în concordanță cu nevoile actuale și de viitor a celor două industrii.
Întâlnirea a fost începută printr-o expunere introductivă adresată participanților de gazdele întâlnirii – doamna Mariana Violeta Ciobanu, directorul Colegiul Tehnic „Media” și Titi Amzăr, redactor șef Print Magazin -, urmată de scurte luări de cuvânt a invitaților de la CNDÎPT – doamna Angela Popescu și domnișoara Ioana Cristea – și a domnului Cristian Godinac, preşedintele Federaţiei Române a Jurnaliştilor „MediaSind”. După partea introductivă, participanții s-au împărțit pe două grupe de lucru – una pe tehnici poligrafice și cealaltă pe producție media – discuțiile concetrându-se pe teme educaționale specifice.
Moderator al secțiunii pe teme poligrafice, domnul Titi Amzăr le-a expus invitaților din tipografii și de la furnizorii de echipamente și consumabile tipografice concluziile comitetului de lucru constituit în urmă cu doi ani la inițiativa Colegiului Tehnic „Media”, inițiativă care a încercat să actualizeze și să modernizeze standardele de pregătire profesională din domeniul poligrafic. Cea mai mare partea a membrilor comitetului de lucru au fost prezenți și la această întâlnire. La finalul dezbaterii s-a convenit asupra unui număr de şapte calificări care vor intra în dezvoltare în viitorul apropiat în cadrul proiectului CRIPT (Curriculum Revizuit în Învăţământul Profesional şi Tehnic) al cărui beneficiar este CNDÎPT, proiect care include și un studiu de consultare a industriei poligrafice la nivel național.
Dintre reprezentanții industriei poligrafice la seminarul de miercuri îi amintim pe: Mirela Marica (ATT), Simona Mazilu (Müller Martini România), Cristina Calafeteanu (EDCG), Andreea Agili (Euro Top Grafix), Constanța Papahagi (Politehnica București), Olga Miloiu (Augusta Papier), (Karoly Racz (Siko Romania – agent KBA), Iulia Popa (Sun Chemical Romania), Ion Cerbureanu (C.N.I Coresi), Cătălin Șerbănescu (Konica Minolta BS Romania), Bogdan Gheorghiu (RH Printing), Dan Dumitru (Atelier Unu), Ciochină Marius (Henn Group), Ghiță Ștefan (R.A. Monitorul Oficial). Alături de invitați s-au aflat și cadrele didactice (profesori şi maiştri) de la Colegiul Tehnic „Media”.
Pentru a vizualiza imaginile la o scară mai mare, click pe imaginea din dreapta titlului și folosiți săgețile din lateral pentru navigare.
Similar Posts:
- S-a dat verde la revizuirea standardelor de pregătire profesională pentru poligrafie
- Ministrul Daniel Funeriu s-a interesat personal de starea învăţământului poligrafic
- Colegiul Tehnic Media are o nouă identitate vizuală
- Întâlnirea membrilor Asociației Tipografilor Transilvania 12 aprilie 2019, Poiana Brașov
- Criza şi-a arătat adevărata faţă la Bursa locurilor de muncă