Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/parisresidence/print-romania.ro/wp-content/themes/times/functions.php on line 7609
Cum să folosești eficient Adobe Illustrator în serigrafie – Print Romania
Analiza

Cum să folosești eficient Adobe Illustrator în serigrafie

• Bookmarks: 28864


Tricourile personalizate sunt un canal de comunicare relaxat, dar foarte eficient, în special pentru evenimentele ce țintesc lansări de produse sau pentru acțiuni ceva mai neconvenționale. Oamenii care primesc tricouri chiar le poartă, uneori doar în casă, însă și în activitățile sportive pe care le desfășoară sau în momentele de relaxare petrecute în sezonul cald în suburbiile verzi ale orașelor.

Adobe Illustrator este un soft care permite realizarea și prelucrarea simplă a imaginilor ce urmează a fi folosite în procesul de personalizare a tricourilor sau altor tipuri de obiecte vestimentare personalizate prin serigrafie. Materialul de față expune câteva etape simple, dar esențiale pentru crearea unei imagini în trei culori, punctând acele detalii fundamentale pentru obținerea unei bune separări a culorilor, necesară în demersul creării sitelor pentru fiecare imprimare. Deși există echipamente care pun la dispoziția utilizatorilor acest tip de facilitate, înțelegerea deplină a procesului este obligatorie pentru oricine își dorește să aprofundeze această specializare.

Trei tehnici de imprimare

Plecând de la premisa că se dorește imprimarea unui tricou în trei culori, se impune crearea de imagini distincte pentru fiecare strat de culoare. Fiecare strat interacționează cu celelalte două, din această relaționare născându-se imaginea finală.

Există trei tehnici încetățenite folosite în mod uzual în prelucarea imaginilor pentru procesele serigrafice, cunoscute sub denumirile Trap, Knockout și Overprint.

Prima tehnică, Trap, se referă la situația în care culoarea de dedesubt depășește culoarea depusă pe stratul de deasupra, pentru a se evita astfel apariția eventualelor goluri rezultate în urma unui proces de imprimare defectuos a celei de-a doua culori.

Serigrafia nu este chiar ceea ce ar putea fi numit un proces foarte exact de imprimare, acuratețea fiind perturbată mai ales în situațiile în care sunt imprimate materiale textile. Din acest motiv, tehnica Knockout este ceva mai rar folosită, căci ea mizează pe aplicarea celei de-a doua culori într-o suprafață clar delimitată de primul strat de culoare. Greșelile nu sunt admise de această tehnică, astfel că ea este, de cele mai multe ori, evitată. În schimb, prin aplicarea tehnicii Overprint, se ușurează considerabil efortul de obținere a unei imagini clare. Tehnica permite suprapunerea perfectă a celor două straturi de culoare, fapt ce determină adesea obținerea unei noi culori, având în vedere că cerneala depusă deasupra nu este întotdeauna opacă.

Materialul video de mai jos exemplifică cum se folosesc previzualiările în Adobe Illustrator, iar studiul de caz prezentat aici ilustrează care sunt pasii necesari pentru pregatirea fisierului.

Similar Posts:

28 recommended
comments icon0 comments
0 notes
864 views
bookmark icon

Write a comment...