Analiza

Masă Multitouch, producție românească

• Bookmarks: 201041


Masa Multitouch este un gadget românesc produs de TomTouch, divizia de hardware interactiv a companiei CS Vision, despre care reprezentanții firmei afirmă că reprezintă o premieră pentru piața românească. Masa reprezintă un instrument interactiv de prezentare, de divertisment sau chiar de navigare pe internet. Aceasta poate fi utilizată în restaurante, cafenele, mall-uri, showroom-uri, expoziții sau săli de conferințe. De asemenea, poate fi folosită pentru prezentări de toate tipurile sau pentru diferite evenimente și promoții.

Multitouch înseamnă capacitatea de a înregistra, citi și interpreta cel puțin trei atingeri simultane ale unei suprafețe sensibile la atingere (touchscreen). În ceea ce privește produsul oferit de TomTouch, suprafața permite interpretarea unui număr nelimitat de atingeri simultane. Aceasta este, de fapt, un calculator care rulează pe Windows 7 sau Linux. Cei care o achiziționează o pot îmbunătăți după cum doresc. De exemplu, se poate adăuga wireless sau LAN. Masa se poate livra cu ieșire USB sau cu ieșire pentru orice alt cablu, putând fi atașată și unui laptop sau unui computer de birou.

Spre deosebire de Microsoft Surface, lansată în urmă cu doi ani, Masa Multitouch poate fi produsă la comandă, în dimensiuni variabile. Dimensiunile obiectului standard sunt de 90x60x110 cm, cântărind între 30 și 40 de kg

. Diagonala ecranului la masa standard este de cca un metru, dar poate ajunge până la doi metri la cererea clienților care ar putea să o comande pentru a o folosi, spre exemplu, pe post de bar. În funcție de dimensiunile comandate și de design, Masa Multitouch poate cântări de la aproximativ 20 de kilograme la peste 100 kilograme. Timpul de livrare al mesei este de două săptămâni.

Prețul mediu al acestui produs atinge suma de 9.800 euro, la care se adaugă prețul aplicațiilor software, create după cerințele clienților, ceea ce înseamnă un cost suplimentar variind de la 1.500 la câteva mii de euro, în funcție de complexitatea aplicațiilor.

Compania speră să vândă și să închirieze 10 mese până la sfârșitul anului. “Până în acest moment, Masa Multitouch a stârnit curiozitatea mai multor potențiali clienți din publicitate sau proprietari de showroom-uri. De asemenea, avem câteva cereri pentru expoziții și muzee,” a afirmat Răzvan Bagiu, unicul acționar al CS Vision, care nu exclude ca în viitor Masa Multitouch să se regăsească și în locuințele unor clienți pasionați de noile tehnologii.

Închirierea unei mese pe timp de o lună ar putea costa între 5-6.000 euro, a spus oficialul CS Vision. Mesele se vor fabrica și se vor livra la comanda clienților.

Noul gadget poate interacționa cu obiectele așezate pe suprafața sa. Astfel, dacă utilizatorii doresc să vizioneze un videoclip aflat în memoria unui telefon, este suficient să așeze telefonul pe masă, aceasta citind toate informațiile deja stocate în telefon. “Daca obiectele au atașate coduri 2D, de exemplu, așa Multitouch poate recunoaște, prin citirea acelor coduri, orice obiect și îl poate interpreta în funcție de aplicația pe care o rulează”, a mai explicat Răzvan Bagiu. O altă aplicație este legată de fotografii. Utilizatorii pot edita, roti, mări, micșora și interacționa cu imaginile într-un mod foarte plăcut prin intermediul mesei. Gadgetul mai poate citi și analiza obiectele, iar în funcție de forma lor pe suprafața multitouch, masa afișează anumite culori și forme.

Procesul de cercetare și producere a noii tehnologii s-a întins pe o perioadă de 6 luni și a absorbit o investiție totală de 35.000 de euro. Dispozitivul a fost creat în cadrul halei de producție pe care compania o deține la Brașov.

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1041 views
bookmark icon

Write a comment...