Default

Merita sa investim în calitate?

• Bookmarks: 6295


La jumatatea lunii septembrie din 2008, în cadrul târgului Advertising Show, echipa Epson din România a lansat primul echipament din portofoliu destinat printurilor outdoor. Cei mai multi dintre vizitatorii care treceau prin stand se lasau impresionati de culori şi de echipamente, dar abia sesizau ca printre, deja celebrele, imprimante indoor se strecurase „mica” vedeta outdoor Epson Stylus Pro GS 6000 (deloc mica la cei 64 inci ai formatului de listare). Şi, cum ar fi putut sa îşi dea seama daca mirosul specific, gata sa îşi sugrume caile respiratorii în alte standuri, lipsea cu desavârşire. Cartuşul cu cerneala galbena nu contine compuşi organici volatili de tipul nichelului şi, în consecinta, nu declanşeaza boli înspaimântatoare precum cancerul.

La un moment dat, unul dintre vizitatori a scos din greşeala echipamentul din priza în timp ce acesta tiparea. Câtiva dintre cei aflati în stand, oameni cu foarte multa experienta în domeniul product iei publicitare, ne-au sfatuit sa ducem echipamentul în spate şi sa-l curatam acolo, sa nu ne facem de râs în fata vizitatorilor. Şi-au dat seama foarte repede ca, de fapt, nu era decât una dintre noutatile pe care Epson le prezenta, fara vreo regie dinainte gândita, iar imprimarea sa reluat în câteva secunde fara vreo diferenta între ceea ce se tiparise înainte de incident. Desigur, nu va recomandam sa faceti acest test în cazul în care nu ati achizitionat între timp un Stylus Pro GS 6000.
Daca ar fi sa enumeram doar calitatea similara printului indoor, lipsa mirosului (şi, implicit, un sistem special de ventilatie), precum şi mentenant a redusa reprezentata doar de o curatare saptamânala, probabil ca ar fi suficient pentru a genera o revolutie pe piata productiei publicitare. Dar colegii noştri din Japonia, însarcinati cu cercetarea şi dezvoltarea unor noi tehnologii, nu s-au oprit aici.
Au mai adaugat doua cerneluri noi (verde şi portocaliu) care nu reprezinta un mare câştig pentru aceia care nu au încercat pâna acum sa obtina aceste culori din cele de baza. O alta noutate a fost introducerea tehnologiei pentru picaturi de marime variabila, dimensiunea minima fiind de doar 3,7 picolitri. În traducere libera, cu cât picatura de cerneala este mai mica, cu atât fidelitatea detaliilor este mai ridicata.
Cu siguranta nu va spunem o noutate – în piata locala de outdoor, toata lumea vorbeşte despre cel mai mic cost de productie, omitând un detaliu care, în timpurile acestea de criza, a început sa conteze foarte mult: calitatea printului outdoor. Reducerea bugetelor de marketing antreneaza inevitabil o mai mare grija pentru branding şi imagine, grija care se traduce într-un print de buna calitate care sa respecte cu strictete normele de promovare, deloc putine, ale marilor companii şi sa transmita mesajul de vânzari pâna la cel mai fin detaliu.
„Putin, dar bun”, aşa gândesc zilele acestea directorii de marketing, visând (sau nu) la vremurile când împânzeau oraşul cu milioane de afişe în fata carora nu te opreai niciodata pentru a citi fraza pâna la capat, ci aşteptai panoul de la semaforul urmator. La mare pret este astazi printul perfect, iar Stylus Pro GS 6000 este un aliat infailibil.

Similar Posts:

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
295 views
bookmark icon

Write a comment...