Analiza

Printul digital, suport pentru companii și artiști deopotrivă

• Bookmarks: 22695


Tehnologia de print digital a permis francizei Gold Star Chili să fructifice serviciile unui foarte cunoscut ilustrator american, care a creat o aplicație murală de interior ce a fost multiplicată în întregul lanț de restaurante. Pe măsură ce printul digital se îmbunătățește, tot mai multe companii profită de avantajele acestei tehnologii dinamice pentru a promova, actualiza sau pentru a crește notorietatea de brand.

De pildă, recenta refacere a aspectului restaurantelor Gold Star Chili din Cincinnati, SUA, se centrează pe picturi murale de interior, care nu ar fi putut fi susținute financiar nici măcar în perioadele de prosperitate maximă. Reprezentanții lanțului de restaurante l-au cooptat pe ilustratorul născut în Cincinnati și foarte renumit în plan local, C.F. Payne, pentru a crea o lucrare unică în acest scop.

Foarte cunoscut pentru ilustrațiile de pe copertele unor publicații ca Time, Sports Illustrated, Readers Digest, New York Times Book Review și Atlantic Monthly, artistul ar fi fost probabil mult prea ocupat să realizeze de unul singur pictura murală în multiplele locații ale restaurantelor.

Pentru că există însă tehnologia de producție digitală, această problemă a fost rezolvată rapid. Payne a creat originalul în propriul său atelier și a lucrat prin metoda tradițională. Produsul final aplicat pe pereți, după ce a fost reprodus și instalat ca tapet, s-a dovedit a semăna cu o pictură murală panoramică care înfățișează întâmplări obișnuite, din viața cotidiană, care au loc într-un restaurant Gold Star Chili. De la copii care mănâncă primul lor peștișor din brânză, la adolescenți aflați la prima întâlnire, la o cină romantică în familie, până la veterani râvnind la gustul mâncării gătite în casă, această ilustrație originală surprinde cu emoție și umor esența experienței de a lua cina în stilul chili specific zonei Cincinnati.

Bazându-se pe succesul acestui proiect, mai multe picturi de acest fel vor fi instalate în viitorul apropiat.

Similar Posts:

22 recommended
comments icon0 comments
0 notes
695 views
bookmark icon

Write a comment...