Interviu

Universul în 210 metri pătrați

• Bookmarks: 18 • Comments: 1596


Raul Neret, pictor român de faimă internațională, va fi autorul celui mai mare tablou din lume, care va ilustra o călătorie prin spațiul cosmic, inspirată de imaginile surprinse de telescopul Hubble. Lucrarea va fi realizată pe o pânză din bumbac tratat, care măsoară 100 metri în lungime și 2,1 metri în lățime. Ușor de transportat, aceasta se poate rula în funcție de dimensiunile spațiului de expunere. Vopselele acrilice folosite sunt de calitate optimă și rezistente la factori distructivi și temperaturi extreme.

Finanțat cu aproximativ 7.000 euro de către Startonight Chemie Romania, unica firmă din țară care produce și comercializează obiecte cu proprietăți luminoase în întuneric, tabloul este inovator prin faptul că își schimbă aspectul în funcție de lumina folosită. Pigmenții clasici vor fi completați de cei fluorescenți, care provoacă o iluzie optică tridimensională, și de polimerul organic natural Startonight, inventat de Helmut Lox, chimist de origine sasă stabilit în Germania. Pigmenții speciali Startonight sunt combinați cu un liant, după o metodă concepută de artist, și se aplică pe tablou la final, după pictarea pânzei în ulei și numai pe anumite porțiuni.

Tabloul va fi realizat până la finele anului, dar nu în scopul vânzării. El este destinat unui circuit internațional în vederea strângerii de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer de care se ocupă Asociația Umanitară M.A.M.E., având ca punct de pornire Spania.

Similar Posts:

18 recommended
comments icon1 comment
1 notes
596 views
bookmark icon

0 thoughts on “Universul în 210 metri pătrați

    Write a comment...