Într-un moment în care valul recesiunii a lovit în plin piaţa auto, vânzările înregistrând cote scăzute pe majoritatea pieţelor, lansarea unui nou model riscă să treacă neobservată şi să nu producă ecoul pe care îl stârnesc în mod normal evenimentele de acest gen.
Evenimentul de lansare al noului model Audi Q5, desfăşurat miercuri 12 noiembrie, a reuşit să evite acest pericol adunând peste 500 de oameni dornici să asiste la prezentarea noului model. Deşi locaţia evenimentului a fost în afara Bucureştiului, aceasta a beneficiat de o bună semnalizare: din 200 în 200m, de la ieşirea din DN1 spre Izvorani era plasat câte un semn care te îndruma spre locul unde s-a urma să se petreacă evenimentul. Accesul nu a fost filtrat în nici un fel, astfel că, oricine s-ar fi aflat în zonă în acea seară şi ar fi avut un dram de curaj ar fi putut lua parte la un eveniment în care toate ingredientele – locaţia, decorurile, performance-ul, cadourile oferite invitaţilor – au fost perfect corelate cu conceptul ales pentru comunicarea noului Q5: sincronicity.
Platoul nr. 5 din incinta studiolui de film Castel, a fost un spaţiu generos pentru primirea a peste 500 de oameni dar şi pentru construcţia decorurilor care au susţinut atât momentul lansării autoturismului, cât şi performance-ul trupelor Bedlam, Mayumana şi al Nataliei Imbruglia.
Agenţia care a gestionat evenimentul, Tempo, a desemnat companiile Fargo şi Trusteam să realizeze decorul evenimentului, reprezentat de două elemente ce au punctat discret şi elegant, atât natura corporatistă a evenimentului cât şi conceptul sub care a fost lansat noul model: peretele cortină cu roţi dinţate şi “zeppelin-ul” din care a ieşit vedeta serii. Ambele construcţii au avut un rol important în scenografia evenimentului punctând momentele cheie în care atenţia publicului era centrată asupra lor: atunci când moderatorul evenimentului, Horia Brenciu, a pornit angrenajul de roţi dinţate care a “ridicat cortina” şi deschiderea balonului din care a ieşit noul Audi Q5.
Scenografia a fost completată de elemente “mandatory” pentru evenimente cu audienţa foarte numeroasă: 4 ecrane gigant cu LED-uri care proiectau fie clipuri de prezentare cu modele Audi, fie transmisia live a evenimentului, astfel încât oricine a putut vedea momentele cheie ale performance-ului. “Decorul” audio-vizual asigurat de spectacolul de sunet şi lumini s-a încadrat în parametrii standard ai unui astfel de eveniment. Nimic special, totul corect. Un minus totuşi pentru calitatea proiecţiilor, care a avut mult de suferit din cauza rezoluţiei prea mici şi a distorsiunilor cromatice ale ecranelor. Neajunsul a fost, probabil, trecut cu vederea de către public, mai ales că rolul acestora a fost acela de a ocupa timpii morţi ai unui eveniment despre care nu ştii dacă a fost caracterizat de simplitatea elegantă a unui brand premium sau de o austeritate perfect sincronizată cu criza economică actuală.