Dacă există dubii, se poate dezlipi uşor un colţ al foliei de pe hârtia suport, iar dacă autocolantul se rulează singur, se încreţeşte şi este moale, mai mult ca sigur va crea probleme.
Fenomenul apare cu preponderenţă în cazurile de saturaţie excesivă a cernelii, care, în mod normal, nu ar trebui să depăşească nivelul de 270%.Soluţii la îndemână O polimerizare optimă a printului înainte de laminare permite vinilului să se comporte conform specficaţiilor producătorului. Pe de altă parte, inundarea cu solvent şi trecerea, apoi, direct la procesul laminare, înseamnă moarte sigură pentru succesul lucrării. Lăsat singur, printul se auto-polimerizează în 20 de zile, dar cum nimeni nu dispune de acest timp şi nici de spaţiul necesar întinderii materialului pe o suprafaţă adecvată, deţinerea unui dispozitiv de polimerizare devine o necesitate.
Pentru echipamentele de imprimare care nu dispun de o funcţie de polimerizare proprie, construirea in-house a unui mecanism adecvat este pe cât de simplă, pe atât de economică şi eficientă.Cei câţiva paşi simpli pentru a efectua o minimă polimerizare a unei folii de vinil imprimată inkjet, încep prin poziţionarea rolei în poziţie verticală şi lărgirea foliei de pe suport, astfel încât straturile de material să nu se atingă. În partea de jos, este necesar ca rola să fie poziţionată deasupra unui grătar sau orice alt suport care să lase aerul să circule de-a lungul rolei. Sub grătar se poziţionează un ventilator care să împingă aerul printre straturile de material. Curentul constant de aer permite solvenţilor să migreze din locurile de concentraţie maximă şi să se disperseze, până ce dispar. Procesul nu este instantaneu, necesitând o durată de aproximativ 12 ore, însă aspectul este rezonabil în condiţiile în care mica improvizaţie oferă siguranţa realizării unei lucrări de calitate. Alte articole pe teme similare: Inlăturarea vinilului Materiale inovatoare pentru inkjet Foliile adezive in 2008]]>