Analiza

Vinerea Roșie, un strigăt de ajutor când sângele nu mai înseamnă viață

• Bookmarks: 21700


Asociația Română de Hemofilie a organizat pe 16 aprilie Vinerea Roșie, un eveniment în care medicii specialiști și pacienții s-au reunit pentru a atrage atenția asupra problemelor pacienților cu hemofilie.

“În timp ce în alte țări pacienții cu hemofilie duc de multă vreme o viață absolut normală, pacienții din România continuă să moară din cauza hemoragiilor. În lipsă de informare și de medicație corespunzătoare, orice rană sau efort le pot fi fatale acestor oameni”, afirmă Daniel Andrei, președintele Asociației Române de Hemofilie.

Evenimentul a cuprins, pe lângă seminarii, și un element de outdoor neconvențional. Pe 16 aprilie, fântânile din București s-au înroșit. De colorarea fântânilor a fost responsabilă Irina Hărănguș, account manager Echipa de PR. Pentru a pune în practică această idee, Hărănguș a avut nevoie de acordul Primarului General și al Administrației Lacuri Parcuri Agrement de pe lângă Primăria Municipiului București.

Au existat cinci zone din București în care s-au înroșit fântânile: Piaţa Universităţii, Cercul Militar Naţional, Piaţa Revoluţiei, Izvorul Rece şi Piaţa Unirii.

Organizatorii nu au dorit să divulge secretul înroșirii fântânilor, dar cel mai probabil aceștia au folosit vopsea alimentară roșie, amplasată lângă motorul ce pulsează apa.

Fântânile roşii au putut fi observate de vineri – 16 aprilie, până marţi – 20 aprilie.

Inițiativa organizării evenimentului Vinerea Roșie a fost susținută de către Novo Nordisk, lider mondial în tratamentul hemofiliei și al diabetului.

Similar Posts:

21 recommended
comments icon0 comments
0 notes
700 views
bookmark icon

Write a comment...