Eveniment

A fost inaugurat cel mai mare muzeu al tiparului, din Europa (video)

• Bookmarks: 31694


Vizitatorii vor putea face, în cadrul muzeului, o incursiune în istoria tipografiei și vor vedea funcționând de la cele mai vechi mașini de tipar, până la cele mai moderne, digitale.

Atelierul Muzeul Tiparului (AMI) s-a deschis pe 28 septembrie, la Malesherbes, în departamentul Loiret (în centrul Franței). Este cel mai mare muzeu european dedicat tipografiei. Pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați sunt expuse peste 1.000 de exponate, toate restaurate și în stare de funcționare.
Unul din puntele de atrașie va fi și echipamentul ultramodern Espresso book machine care realizează cărți la cerere. Espresso book machine este un sistem automatizat de imprimare la comandă. El permite tipărirea rapidă și directă a cărților (de la 40 de pagini, până la 800 de pagini) pornind de la un fișier PDF. Oricine dorește își poate tipări propria carte dacă vine la muzeu cu un stick de memorie USB.
Mai multe spații ale muzeului vor dedicate artiștilor și celor care se ocupă de manufacturarea produselor din hârtie și carton.
O parte din obiectele care vor fi expuse în muzeu provin dintr-o altă colecție privată excepțională, cea a lui Serge Pozzoli. Obiectele au fost achiziționate de asociația Aerograf. (Romulus Cristea)

Similar Posts:

31 recommended
comments icon0 comments
0 notes
694 views
bookmark icon

Write a comment...