Stiri

EFI a câștigat procesul intentat de Durst pentru încălcare unor brevete

• Bookmarks: 18433


Compania Electronics For Imaging, Inc. (EFI) anunță că a primit câștig de cauză pe 23 decembrie 2011 din partea unei Curți de Apel din Germania în îndelungatul proces care i-a fost intentat de Durst Fototechnik Digital Technology GmbH (Durst) pentru încălcarea unor brevete. Potrivit unui comunicat de presă emis de EFI, Curtea de Apel germană a decis că modelul de utilitate reclamat de Durst nu este valabil și, ca atare, nu are aplicatibilitate executorie.

Modelul de utilitate reprezintă un drept de proprietate intelectuală care protejează invențiile, fiiind similar cu patentele din Statele Unite ale Americii. În România, modelele de utilitate sunt reglementate prin Legea nr. 350 din 2007.

Durst a depus în 2007 o plângere împotriva celor de la EFI pentru încălcarea unui model de utilitate. Încă de la începutul acestui litigiu, EFI a susținut că tehnologia reclamată a fost în uz cu mult timp înainte ca Durst să emită vreun model de utilitate. O instanță de judecată le-a dat câștig de cauză celor de la EFI în 2009 și, după un proces care s-a prelungit mai bine de doi ani, Curtea de Apel a confirmat această hotărâre.

„Suntem mulțumiți de decizia luată de Curtea de Apel germană,” a declarat Bryan Ko, vicepreședinte al EFI însărcinat cu conducerea departamentului juridic. „Din păcate, intenția celor de la Durst pare că a fost de irosi resurse pentru a intenta procese neîntemeiate, în loc să-i lase pe clienți să aleagă între produsele noastre pe baza inovației și a valorii. Având speranța de a nu ne mai confrunta din nou cu astfel de acuzații nefondate, EFI va continua să se apere fermitate și va căuta să-și protejeze inovațiile și drepturile de proprietate,” a ținut să accentueze vicepreședintele EFI, formula folosită de acesta la adresa celor de la Durst fiind considerată a fi una în termeni destul de duri.

(Sursa: EFI)


Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
433 views
bookmark icon

Write a comment...