Stiri

EFI a raportat rezultate de vânzări record în trimestrul trei al anului

• Bookmarks: 25527


 

Pe final de an, EFI a înregistrat vânzări record, reprezentanții companiei declarând că ținta principală pentru acest an, și anume vânzări care să se ridice la suma de 1 miliard de dolari, poate fi atinsă dacă se menține trendul de până acum.Guy Gecht, directorul executiv EFI, a atribuit rezultatele unui model de afaceri echilibrat al companiei, afirmând: „Suntem încântați că avem o creștere așa de puternică pe partea de inkjet industrial și pe segmentul de software de productivitate, cuplată cu o revenire în “cash” a  operațiunilor înregistrate până acum. Intrăm pe porțiunea din 2016 cu mari posibilități de a colabora cu clienți din întreaga lume, care doresc să își transforme și să-si crească afacerile”.

Veniturile înregistrate pe segmentul inkjet industrial se situează la 143 de milioane de dolari (în creștere cu 17% față de anul trecut), iar veniturile pentru programele de productivitate se ridică la aproximativ 40 de milioane de dolari (în creștere cu 25% față de anul trecut). Probleme au fost însă la produsele Fiery, care au înregistrat 63 de milioane de dolari (în scădere cu 15% față de anul trecut), scădere atribuită unui partener nespecificat. „Comenzile de la unul dintre cei mai mari parteneri ai noștri au fost influențate de câteva probleme. Principalul factor a fost dat de faptul că partenerul nostru a implementat pe neașteptate o politică de optimizare a costurilor, spunându-ne că va continua în acest mod până la sfârșitul anului. În plus, vânzările au fost slabe pe segmentul din Asia-Pacific, unde cererea scăzută de software nu doar a lovit în veniturile noastre, dar a făcut ca această zonă să caute propriile alternative low-cost”, a spus Gecht.

De asemenea, reprezentanții EFI spun că se așteaptă în continuare la o piață slabă în Asia, însă sunt perspective ca vânzările Fiery să fie impulsionate în 2017, ca urmare a livrării noii platforme (Nozomi) prezentată anul acesta la drupa. Primul sistem beta va fi instalat în primul trimestru al anului viitor, iar un al doilea în vară, ceea ce face ca disponibilitatea comercială a sistemului să înceapă în luna iunie din 2017. Compania se așteaptă să vândă circa 10 unități în 2017, și încă alte 20 de unități, după 12 luni de la începerea livrărilor.

Similar Posts:

25 recommended
comments icon0 comments
0 notes
527 views
bookmark icon

Write a comment...