Stiri

Mondi a finalizat achiziția specialistului în ambalaje ondulate Olmuksan de la International Paper.

• Bookmarks: 291251


 

Toate condițiile pentru achiziționarea a 90,38% din acțiunile restante la Olmuksan International Paper, Sanayi ve Ticaret, au fost îndeplinite pentru o contraprestație totală de 66 de mil euro. Valoarea implicită a întreprinderii pe o bază de 100% s-ar ridica la aproximativ 88 mil. EUR.Listată la bursa din Istanbul, rețeaua  de cinci fabrici a celor de la Olmuksan oferă o bază diversă de clienți, cu ambalaje durabile de înaltă calitate pentru alimente, băuturi, agricultură și aplicații industriale.
Mondi, cu sediul în Surrey, operase deja patru fabrici de ambalaje ondulate și o fabrică de hârtie reciclată din containere în Turcia, precum și trei locuri flexibile de ambalare.
Directorul executiv al grupului Mondi, Andrew King, a declarat că compania este încântată că a finalizat achiziția, care a fost anunțată la 5 ianuarie 2021.
“Aceasta ne consolidează în mod semnificativ poziția pe piața turcă ondulată cu creștere rapidă și extinde oferta noastră către clienții existenți și noi din regiune. Așteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm echipa Olmuksan la Mondi.”Mondi va lansa acum o ofertă de licitație obligatorie pentru achiziționarea restului de 9,62% din acțiunile restante ale companiei pe care nu o deține deja.
Pentru cele douăsprezece luni încheiate la 30 septembrie 2020, Olmuksan a produs 256 mii tone de ambalaje ondulate și a generat venituri de aproximativ 145 mil euro. În 2020, Mondi a înregistrat o cifră de afaceri de 6,66 miliarde EUR și un EBITDA subiacent de 1,35 miliarde EUR.

Similar Posts:

29 recommended
comments icon0 comments
0 notes
1251 views
bookmark icon

Write a comment...