Stiri

Pack Print International 2015: afaceri fără frontiere

• Bookmarks: 19418


Oportunităţi de business oferite din plin de regiunea Asia de Sud-Est, adunate în acelaşi loc

Anul acesta are loc cea de-a cincea ediţie a târgului International Packaging and Printing Exhibition for Asia, sub numele Pack Print International 2015. Evenimentul este organizat în cooperare de Messe Dusseldorf Asia, Thai Printing Association şi Thai Packaging Association şi promite să ofere din nou pieţei din regiune o platformă de business şi cumpărături. Printre companiile care vor fi prezente împreună cu portofoliul lor de tehnologie şi experienţă la târg se numără HP Asia Pacific, Fuji Xerox, Ferrostaal, Risso, Rotometrics, VT Graphic, Heidelberg Graphics, KBA sau Dubuit Far East.

În calitatea sa de cel mai important târg de ambalaj şi tipar din Asia de Sud-Est, Pack Print International 2015 va fi găzduit de centrul internaţional Bitec, din Bangkok, Tailanda, în perioada 26-29 august şi va avea o abordare atentă a fiecărui aspect al industriei de profil. După modelul celor mai importante evenimente din piaţă, drupa şi interpack, pe expozanţi şi pe vizitatori îi aşteaptă un mix captivant de activităţi (printre care prezentări ale celor mai noi maşini, seminarii, demonstraţii) şi oportunităţi foarte multe de networking cu oameni din toată lumea, în ton cu cele mai noi tendinţe şi cerinţe ale pieţei din regiune.

Industrie şi politică economică

Industriile tiparului şi packaging-ului au aşteptări mari în viitorul apropiat în regiunea sud-est asiatică, mai ales în condiţiile în care în 2015 se lansează Comunitatea Economică ASEAN (AEC), care va transforma regiunea într-una de liberă circulaţie a bunurilor şi serviciilor, a investiţiilor, a forţei de muncă şi a capitalului în general.

Subliniind acest lucru, Gernot Ringling, Managing Director, Messe Dusseldorf Asia, a declarat: “Odată cu lansarea AEC anul acesta, toate companiile din regiune se pot aştepta la noi oportunităţi de creştere. Pack Print International 2015, un târg organizat de industrie pentru industrie este un loc potrivit de întâlnire pentru jucătorii de pe piaţă, unde aceştia se pot întâlni şi beneficia de oportunităţile şi necesităţile acestui sector. Organizarea care ţine cont foarte mult de cerere şi puterea de a aduna în acelaşi loc cei mai importanţi jucători din toată lumea pentru a se întâlni, a socializa şi a creşte vânzările reprezintă formula câştigătoare din spatele fiecărei ediţii a Pack Print International.”

De altfel, viitorul arată bine pentru întreaga industrie poligrafică pe plan mondial. Conform raportului Future of Global Printing to 2018, piaţa tiparului va atinge o cifră de 980 miliarde USD în 2018, principalele responsabile pentru această creştere fiind sectoarele de ambalaje şi etichete. O altă tendinţă care se poate observa în acest raport este schimbarea tehnologiei folosite – dacă în 2008 soluţiile digitale acopereau 18,5 procente faţă de offset, după zece ani digitalul se va apropia de jumătate din valoarea pieţei offset.

Pe de altă parte, doar ceea ce ţine de ambalaje va ajunge în 2018 la vânzări de 975 mld USD, cea mai mare parte dintre acestea înregistrându-se în Asia. Tot peste trei ani, segmentarea pieţei mondiale va fi alta decât în prezent, circa 40% dintre comenzi urmând a fi făcute de pe acest continent.

Pe baza acestor proiecţii, Chaivudhi Pungthong, Preşedinte, Thai Packaging Association, a spus: “Exporturile de material de packaging, în special film, plastic şi materiale tipărite va atinge 100 mld baht în 2015, odată cu lansarea AEC. În ciuda provocărilor politice, industria packaging-ului va continua să crească, pentru că industria este conectată la cea a bunurilor de consum, din cauza veniturilor mai mari ale populaţiei tailandeze.”

La fel gândeşte şi Pimnara Jiranithitnon, Preşedinte, Thai Printing Association: “Tailanda are o industrie de circa 5500 de tipografii şi firme de publishing, ceea ce demonstrează capacităţile sale de consum şi dezvoltare. Cu experienţa şi pregătirea pe care o au, jucătorii globali pot încheia parteneriate cu companiile locale pentru a satisface mai bine cererea de print offset, digital şi 3D şi pot câştiga o acoperire mai bună pe piaţa poligrafică în creştere în Asia.”

Un adevărat hub pentru industria poligrafică din Asia

După succesul ediţiei din 2013, care a strâns 202 expozanţi şi 16833 vizitatori pe perioada a 4 zile, Pack Print International 2015 şi-a propus să strângă laolaltă cel mai mare număr de participanţi din istoria evenimentului, pe circa 15.000 mp de spaţiu expoziţional.

Vizitatorii din zonele de packaging şi de print se pot aştepta la un show cuprinzător şi relevant, cu cele mai noi maşini, echipamente, tehnologii şi soluţii pentru tot lanţul de aprovizionare pentru segmentele amintite: prepress, premedia, maşini, aparate şi accesorii, legătorie, finisare, converting-packaging (cu tot ceea ce ţine de acest sector), materii prime, soluţii de service şi multe altele. Pe lângă prezentări, Pack Print International 2015 va organiza foarte multe forumuri, seminarii şi workshop-uri în legătură cu cele mai noi dezvoltări şi tendinţe din industrie pentru a completa acest eveniment care promite să fie unul cu adevărat complet şi reuşit.

Încă un eveniment în tandem

Pe lângă Pack Print International 2015, în acelaşi timp va avea loc T-PLAS 2015 (International Trade Fair for the Plastics and Rubber Industries). Acest eveniment cu focus regional va oferi o perspectivă internaţională asupra oportunităţilor pe care le pot găsi companiile care vor să facă afaceri cu materiale plastice şi cauciuc în zonă.  Propunându-şi  să adune peste 6500 de vizitatori de calitate, T-PLAS va oferi o platformă relevantă cu o serie completă de soluţii, prezentând maşini şi echipamente, produse semifinisate, piese de schimb şi materii prime pentru industria plasticului şi a cauciucului.

Pentru mai multe informaţii despre aceste evenimente, puteţi accesa www.packprint.de şi www.tplas.com .

 

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
418 views
bookmark icon

Write a comment...