Stiri

Pantone anunță culoarea anului 2013: PANTONE 17-5641 Emerald

• Bookmarks: 23598


Pantone, autoritatea globală în domeniul culorilor și a standardelor profesionale de culoare, a anunțat PANTONE 17-5641 Emerald, o nuanță de verde plina de viață, radiantă, luxuriantă, ca fiind culoarea anului 2013. Culoarea anului 2012, PANTONE 17-1463 Tangerine, un portocaliu roșiatic plin de vervă, ne-a asigurat impulsul de energie necesar pentru a merge mai departe. Smaraldul, un verde viu, puternic, ne oferă echilibru, armonie și o perspectivă optimistă.

Cel mai adesea asociat cu pietre prețioase, smaraldul este perceput ca fiind sofisticat și luxos. Încă din antichitate, această nuanță luminoasă, magnifică a fost asociată cu frumusețea și noua viață în multe culturi și religii. Culoarea simbolizează, de asemenea, creștere, reînnoire și prosperitate – nici o altă culoare nu transmite regenerarea mai mult decât verdele. Timp de secole, multe țări au ales verdele ca simbol al vindecării și al unității.

„Verdele este nuanţa cea mai des întâlnită în natură – ochiul uman vede mai mult verde decât orice altă culoare în spectrul de culori”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone Color. „Așa cum a facut de-a lungul istoriei, Smaraldul continuă să fascineze și să strălucească. Simbolic, Smaraldul aduce un sentiment de claritate, reînnoire și întinerire, atât de important în lumea atât de complexă de astăzi. Această nuanță puternică și universal atrăgător este preluată cu ușurință atât în modă cât și în designul interior.”

În fiecare an, culoarea anului este selectată în urma unui proces complex, prin care Pantone analizează influențe din întreaga lume. Acestea pot apărea în industria de divertisment, filme ce sunt în producție, jurnale de călătorii și destinații la modă, artisti în vogă sau diverse condiţii socio-economice. Influențele pot apărea de asemena din tehnologie, disponibilitatea unor noi texturi și efecte care pot crea un impact semnificativ asupra culorilor sau din evenimente sportive ce sunt în atenția întregii lumi.

PANTONE 17-5641 Emerald este o culoare la care fac referință toate Librariile PANTONE, inclusiv PANTONE PLUS pentru graphic design.

Produsele Pantone sunt disponibile în România prin partenerul Grup Transilvae.

Mai multe despre Pantone pe www.pantone.com.

(Sursă: Grup Transilvae)

Similar Posts:

23 recommended
comments icon0 comments
0 notes
598 views
bookmark icon

Write a comment...