Stiri

Stora Enso ar putea concedia 1.000 de angajați.

• Bookmarks: 23485


 

 

Stora Enso a inițiat un nou program de îmbunătățire a profitului anual cu 80 de mil. euro, despre care a spus că ar putea duce la o potențială reducere de aproximativ 1.000 de angajați.  “Reducerile angajaților, îmbunătățirea eficienței și oportunitățile de sinergie vor avea impact asupra tuturor diviziilor și funcțiilor grupului. Majoritatea acestor economii s-ar materializa în 2025.Acest plan nu include închiderea de noi unități de producție. Deși este dificil, este necesar pentru succesul pe termen lung al grupului. Ne menținem angajamentul de a ne asigura că Stora Enso rămâne lider în industria noastră prin noi strategii de îmbunătățire a profitabilității și a fluxului de numerar.”- CEO-ul Stora Enso, Hans Sohlström.

Compania a realizat vânzări pentru întregul an 2023 de 9,4 mld. euro, în scădere cu 19,6% față de anul precedent.

Grupul a  a declarat că EBIT-ul operațional pentru întregul an 2024 este de așteptat să fie mai mare decât 2023 și se așteaptă ca, condițiile de piață să rămână incerte anul acesta, cu presiuni continue asupra cererii, prețurilor și marjelor.
“Toate costurile  au continuat să scadă în trimestrul al patrulea 2023, cu excepția lemnului, care este de așteptat să urmeze tendințe similare și în primul trimestru al acestui an. Riscul potențial al provocărilor logistice din zona Mării Roșii ar putea perturba fluxul de mărfuri și ar putea crește costurile.”- a adăugat Hans Sohlström.
,CEO-ul Stora Enso.

Similar Posts:

23 recommended
comments icon0 comments
0 notes
485 views
bookmark icon

Write a comment...