Stiri

Suedezii de la Lessebo opresc producția.

• Bookmarks: 40822


 

Ieri  ,fabrica de hârtie Lessebo Paper din Suedia a stopat producția datorită prețurilor mari la  energie ce-au  dus la o creștere a costurilor de  16 milioane EUR .”În viitor, o decizie de producție va fi luată zilnic, în funcție de prețul energiei electrice pentru ziua următoare”, a precizat conducerea. CEO-ul Jens Olson a comentat: “Din toamna anului 2021, prețul energiei electrice a crescut treptat și nu putem vedea că creșterile au încetinit, dimpotrivă”.”

“Din punct de vedere istoric, perioada de iarnă implică, de obicei, prețuri ridicate la energie electrică, iar faptul că avem deja prețuri record la energie electrică în luna august este un motiv de îngrijorare.”
Creșterile fără precedent ale prețurilor au făcut ca energia electrică  să crească de peste șase ori, de la 3 milioane EUR la 19 milioane EUR pe an.
Ieri  31 august a.c., conducerea  a declarat că  zilnic plătesc peste 58.000 de euro, ca urmare a creșterii semnificative a prețului spot la energia electrică, c-un cost de  518,73 euro pe MWh.
Fabrica produce hârtie de mai bine de 300 de ani și este specializată în hârtii premium. Printre branduri se numără Design, Scandia, Kaskad, Colorit , Texture, etc.
Afacerea este deținută de Jool Invest, Bakers și Edbergs Transport, Jool având cea mai mare participație, de 49%.

Similar Posts:

40 recommended
comments icon0 comments
0 notes
822 views
bookmark icon

Write a comment...