Default

Xerox Versant 80 Press, o maşină care începe de sus ascensiunea în România

• Bookmarks: 18559


Înlocuitoarea modelelor C75 şi J75 de la Xerox a ajuns în România. Cei care au dorit să o vadă prima dată la treabă au fost aşteptaţi la 34 în clădirea Sky Tower din nordul Bucureştiului, unde au avut parte nu numai de un utilaj nou, dar şi de o privelişte de 360 de grade a capitalei şi împrejurimilor oferită de organizatorul evenimentului, graţie locului original ales pentru desfăşurarea evenimentului. Pe lângă privelişte şi modelul de top prezentat, invitaţii au putut vedea maşina Xerox lucrând în sesiuni demo în ecosisteme împreună cu alte utilaje, precum cele de finisare oferite de partenerii de la Nis Electronics şi Euro Top Grafix.

Versant 80 Press este un echipament color care oferă performanțe rapide şi contribuie la automatizarea proceselor de lucru, echipament derivat din varianta mai mare Versant 2100. Versant 80 Press se adresează atât centrelor de print, cât și tipografiilor, cărora le oferă o combinaţie optimă de caracteristici și funcționalități pentru a produce aplicații la o calitate constantă, cu mai puţine pierderi de timp şi materiale, spune producătorul în comunicatul de presă transmis cu ocazia lansării.

 

„Am vrut ca evenimentul de lansare să fie legat de numele echipamentului. Cum sloganul era <<Avansaţi la un nou nivel de oportunităţi>>, am profitat de nume şi am ales cea mai înaltă clădire din Bucureşti, unde am avut noroc şi de această privelişte de 360 grade. Acest model poate face foarte multe lucruri pe care variantele anterioare nu le făceau. Am vrut să transmitem ideea de înălţime, ideea că este vorba de un vârf de gamă şi ideea că partenerii şi clienţii fac un pas înainte în momentul în care îl achiziţionează din foarte multe motive, printre care creativitate, fiabilitate sau viteză”, ne-a spus Ioana Bulat, Marketing Communication Manager, Graphics Communications Business Group, Microsoft România.

 

“Nicio altă presă digitală din clasa sa nu combină simplitatea unui copiator, cu forța unei prese digitale de înaltă performanță, aşa cum o face Versant 80 Press”, a afirmat Alexandru Tatu, PSG&WF Product Manager, Xerox România. “Noul echipament oferă clienţilor un grad de productivitate fără precedent, reducând la minim erorile umane, scăzând costurile de utilizare și oferind posibilitatea de a realiza lucrări complexe, în condiții de control maxim.”

 

Versant 80 Press imprimă la rezoluție Ultra HD – noul standard pentru acuratețea și calitatea culorilor. Acesta este o combinație între procesarea la nivel de server (1200x1200dpix10bit RIP) și tehnologia de tipărire utilizată de Versant 80 Press (2400x2400dpix1bit VCSEL ROS), ce asigură o imprimare consistentă, constantă și precisă a punctelor de raster. Astfel, atât textele și vectorii, cât și gradienții au o claritate deosebită. Echipamentul acceptă o gamă extinsă de medii de imprimare şi tipărește pe hârtie cu un gramaj cupris între 52 și 350 de grame şi pe diverse medii speciale – PVC, autocolant, plicuri, hârtii, cartoane dublu cretate etc.

 

De asemenea, Xerox Versant 80 Press are o opțiune integrată de scanare, care funcționează cu până la 200 de imagini pe minut, la o rezoluție de 600×600 dpi, cu mai multe opţiuni de transmitere – scan to file, e-mail, reţea sau cloud. Alimentatorul de documente, de mare capacitate, poate susține coli A3, cu greutăți de până la 200 gsm și scanează documentele pe ambele părți, în mod automat.

 

Echipamentul folosește un nou tip de toner, cu cerneală uscată – Emulation Aggregation (EA) Eco Matt, care oferă imprimărilor un aspect similar cu cel al lucrărilor realizate în tiparul offset. Tehnologia Compact Belt Fuser aplică uniform căldura și presiunea necesare pentru a fixa cerneala uscată pe o gamă largă de suprafețe, fără a încetini viteza de producție, optimizând, în același timp, calitatea imaginilor.

 

În plus, serverul de imprimare extern, Xerox® EX 80, bazat pe tehnologia Fiery, asigură flexibilitate și productivitate maximă mediului de imprimare. Caracteristicile standard includ imprimarea de date variabile, Adobe® PDF Print Engine® și transmiterea automată Web-to-Print, precum și posibilitatea de a adăuga separatoare în interiorul filelor, imprimarea în bloc, imprimarea tranzacțională și îmbunătățirea continuă a imaginii.

„Utilajul înglobează foarte multe tehnologii noi. O parte dintre acestea sunt preluate de la Xerox Versant 2100. Cuptorul, cilindri, practic, partea care dă calitate este preluată de la echipamentul respectiv. Pe de altă parte, Simple Image Quality Adjustment poate permite calibrarea echipamentului în mod automat, partea de densitate, iarăşi, se poate face automat, transferul imaginii pe hârtie, acestea sunt disponibile numai la acest model, împreună cu scannerul încorporat. Acesta este singurul echipament din industrie care oferă rezoluţie Ultra HD. Asta înseamnă că rasterizează la 1200x1200x10 dpi şi oferă o calitate a imaginii de 2400 dpi. Mai este vorba şi de partea de management de culoare, în cazul în care clientul alege varianta cu spectrofotometru încorporat, acesta este simplu şi uşor de învăţat de către operator. Asta, în ceea ce priveşte tehnologia”, a declarat pentru Print Magazin Răzvan Corcodel, Business Development Manager,  Graphic Communication & Education, Graphic Communications Business Group, Xerox România.

 

Xerox Versant 80 Press este un echipament modular, care poate fi configurat cu diverse opțiuni de alimentare sau finisare pentru a produce o gamă variată de lucrări finite – reviste capsate complet finisate, pliante, cataloage etc, anunţă cei de la Xerox.

Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
559 views
bookmark icon

Write a comment...