Default

Agfa Graphic a preluat Gandi Innovations

• Bookmarks: 19378


Potrivit comunicatului de presă remis publicităţii şi a mesajului comun semnat de preşendinţii celor două companii, Agfa Grahics va achiziţiona majoritatea activelor deţinute de Gandi Innovations Holdings LLC în America de Nord precum şi acţiunile acesteia la filialele din străinătate.

Datorită problemelor financiare, Gandi Innovations a intrat din luna mai a acestui an, într-un program de protecţie împotriva falimentului valabil în zona Canadei şi a Statelor Unite. Pentru moment preţul tranzacţiei nu a fost dezvăluit însă el nu va afecta negativ situaţia financiară a companiei Agfa.

În perioada 2001-2009, Gandi Innovations a reuşit să instaleze un număr foarte mare de echipamente inkjet large format, vânzările atingând în 2008 cifra de 127 de milioane USD. Scăderea vânzărilor din 2009 a survenit pe fondul accentuării crizei economice (care a afectat în particular puterea de investiţie în echipamente) şi a avut ca finalitate începutul unei perioade de incertitudine pentru viitorul companiei. Noua companie rezultată dintre Agfa-Gandi va genera o schimbare majoră a raportului de forţe pe piaţa mondială a echipamentelor digitale de imprimare inkjet în format mare.

Portofoliul de produse puse în joc de Agfa şi Gandi este 100% complementar şi cumprinde întregul spectru de imprimante – începând cu cele entry-level precum Agfa Annapurna la întreaga gamă de sisteme Jeti de la Gandi, atåt roll-to-roll sau flatbed, până la echipamentele highend M-Press Tiger sau Dotrix de la Agfa. Investiţia făcută de Agfa salvează practic Gandi Innovations din pragul unui iminent faliment şi îi oferă companiei belgiene accesul la unele dintre cele mai inovative tehnologii inkjet din industrie.

Similar Posts:

19 recommended
comments icon0 comments
0 notes
378 views
bookmark icon

Write a comment...