Stiri

Are loc fuziunea care creează un nou gigant mondial în industria etichetelor

• Bookmarks: 11436


 

Cel de-al treilea cel mai mare grup din industria de conversie a etichetelor este pe cale să fie creat prin fuziunea companiilor Rako Group, Baumgarten și X-Label. Noul grup va avea o valoare de peste o jumătate de miliard de dolari, 3.000 de angajați și 30 de unități de producție în întreaga lume, cu un total de 180 de linii de presă.

Din punct de vedere geografic, grupul se întinde pe regiuni-cheie de pe tot globul. Baumgarten are instalații în toată America Latină, în timp ce X-Label și Rako au sediul în Germania. X-Label este deosebit de puternică în Rusia și Europa de Est – cu o nouă fabrică în România, care în prezent este în curs de construcție.

De asemenea, Rako a devenit un actor major în China, cu două fabrici deschise și o alta în construcție. „În această situație nu este vorba de o preluare a vreunei companii de către cealaltă sau de vreo achiziție. Toți cei implicați împărtășim aceeași viziune și idei pentru viitor. De aceea, vorbim de o fuziune completă și nu doar de o colaborare. Acest lucru face ca proprietarii vechilor companii, să fie proprietarii noii companii”, a declarat Fernando Gabel, director general pentru America Latină.

Tranzacția implică totodată și o succesiune pentru familia Baumgarten, care conduce noul grup din sediul din Europa. „Eu personal sunt fericit că viitorul Baumgarten, cu mai mult de 130 de ani de istorie, este implicat în construirea uneia dintre cele mai mari companii de convertoare de etichete din lume. Parteneriatul se bazează pe încredere și credința puternică în crearea a ceva mai mare împreună”, a spus Ronaldo Baumgarten Junior.

Fuziunea este analizată de către Oficiul Cartelului German și este de așteptat ca tranzacția să fie încheiată în cursul acestui an. Integrarea completă a companiilor este în prezent în faza de planificare și este de așteptat ca întreg procesul să dureze până la mijlocul lui 2017. Până atunci, toate cele trei companii vor funcționa în cadrul structurilor lor legale în vigoare.

Similar Posts:

11 recommended
comments icon0 comments
0 notes
436 views
bookmark icon

Write a comment...