Stiri

Tetra Pak închide o uzină din Elveția

• Bookmarks: 144


Gigantul suedez producător de ambalaje Tetra Pak a anunțat, la începutul lunii noiembrie, închiderea definitivă a unității de producție de la Romont (Elveția). În total, 123 de lucrători vor fi concediați. Procesul de închidere a fabricii Tetra Pak din Elveția a fost demarat și urmează să se încheie în septembrie 2016, angajații primind deja preaviz. Potrivit legislației elvețiene, a fost deschisă procedura de consultare pentru concedieri și pregătirea unor măsuri sociale pentru angajați.

Fabrica Tetra Pak de la Romont a fost pusă în funcțiune în urmă cu trei decenii. În prezent, oficialii companiei au anunțat că amplasamentul uzinei a fost scos la vânzare. Sediul operațiunilor Tetra Pak în Elveția sunt localizate la Pully. Romont este un municipiu din Elveția, capitala districtului Glane, din cantonul Friebourg.
Reprezentanții companiei au justificat decizia de închidere a fabricii prin discrepanța mare a costurilor cu forța de muncă în Europa, se precizează pe portalulswissinfo.ch. Producția din Romont va fi preluată pe alte amplasamente Tetra Pak din Europa, unde compania dispune de resurse și infrastructură, potrivit unui comunicat Tetra Pak. Confruntată cu un mediu puternic concurențial manifestat pe piața europeană, Tetra Pak este nevoită să reducă prețurile și să-și întărească competitivitatea.
Tetra Pak oferă soluţii complete de procesare bazate pe tehnologie alimentară de talie mondială şi pe expertiză tehnică ce acoperă fiecare etapă din producţia eficientă şi igienică a unei mari varietăţi de produse alimentare şi băuturi. Aici sunt incluse toate tehnologiile importante pentru industria lactatelor. Tetra Pak este una dintre cele trei companii din grupul Tetra Laval – un grup privat care a fost fondat în Suedia. Celelalte două companii sunt DeLaval şi Sidel. Tetra Laval are sediul în Elveţia.

Similar Posts:

comments icon0 comments
0 notes
44 views
bookmark icon

Write a comment...