Default

MM Karton închide fabrica de carton din Deisswill, Elveţia

• Bookmarks: 28552


Producătorul austriac Mayr-Melnhof Karton a anunţat că închide facilitatea de producţie a cartonului din Deisswill, Elveţia.

Conform comunicatului oficial al Mayr-Melnhof AG, fabrica de carton din Deisswil îşi va înceta producţia “pe fondul deteriorării semnificative a condiţiilor cadru dictate de legislaţia industrială a Elveţiei”. O creştere drastică a taxelor elveţiene pe emisii a condus deja la o pierdere de 14.2 milioane de Euro pentru anul 2009, urmând ca pierderile viitoare să fie considerabile.

Evaluarea în profunzime a situaţiei generale creată de aceste condiţii impuse de statul elveţian a condus la concluzia că o cotinuarea a producţiei nu mai este fezabilă în niciun fel, din cauza productivităţii fabricii locale reduse şi a creşterii costurilor, se mai spune în comunicatul grupului austriac.

Folosirea maşinilor şi a instalaţiilor tehnice pentru producţia cartonului va fi întreruptă, Mayr-Melnhof urmând să implementeze un plan de protecţie socială pentru cei 255 de muncitori ai fabricii.

În 2009, fabrica Mayr-Melnhof din Deisswil a produs aproximativ 112,000 tone de carton, fabricate pe trei maşini. Fabrica de carton din Deisswil datează din 1876.

(sursă: Mayr-Melnhof AG)

Similar Posts:

28 recommended
comments icon0 comments
0 notes
552 views
bookmark icon

Write a comment...