Stiri

Mayr-Melnhof, posibil producător de celuloză de eucalipt

• Bookmarks: 22514


Informaţii apărute pe site-ul provinciei Buenos Aires din Argentina, acreditează ideea că grupul austriac Mayr-Melnhof (MM) are în vedere intrarea pe piaţa celulozei prin construirea unei fabrici în zona industrială de lângă portul Quequén, în districtul Necochea. Potrivit site-ului citat, reprezentanții Mayr-Melnhof s-au întâlnit deja cu cu oficialii guvernamentali din regiune pentru a discuta posibilitatea construirii unei fabrici de producere a celulozei de eucalipt. Aceştia estimează că investiţia s-ar ridica la 250 milioane de euro.

Un purtător de cuvânt al MM tempera recent aceste declaraţii, fără a le confirma sau infirma. Este bine-cunoscut în industrie că avem în vedere posibile oportunităţi pentru operațiunile grupului nostru în America Latină”, a declarat acesta pentru Pulp &Paper International Europe (PPI), adăugând că nu există planuri concrete în acest moment. El a mai a spus că adeseori, din motive politice, guvernele locale se grăbesc să anunţe orice potenţiale investiţii, chiar dacă sunt doar la nivel de ipoteză.

Potrivit lui Ernesto Constanzo, preşedintele Portului Quequén (în imaginea de mai sus), există în curs de desfăşurare un studiu de impact asupra mediului şi de analiză a gradului de pregătire a infrastructurii locale pentru o astfel de dezvoltare. Oficialii au menţionat că firma austriacă nu este singura interesată de investiţii în regiune, existând discuţii atât cu producătorul portughez Portucel Forestal cât şi cu o firmă din Uruguay.

Fondată în anul 1888, Mayr Melnhof este lider mondial în producţia de carton multistrat din fibre reciclate şi lider european pe segmentul cutiilor de carton pliate prin cele două divizii ale sale – MM-Karton şi MM-Packaging, cu un total de 38 de locaţii în 14 ţări.

În prezent, unica subsidiară a grupului Mayr Melnhof care operează în America Latină este Marinetti Packaging din Chile.

(Sursă: PPI Europe)

 

Similar Posts:

22 recommended
comments icon0 comments
0 notes
514 views
bookmark icon

Write a comment...