Stiri

Mayr-Melnhof Packaging România, certificat BRC – IOP

• Bookmarks: 30631


Tipografia offset Mayr-Melnhof Packaging România, subsidiara locală a grupului austriac Mayr-Melnhof Packaging, a obținut în luna iulie a acestui an certificarea de conformitate cu standardul de igienă alimentară BRC/IOP, acordată de către compania britanică Lloyds Register of Quality prin reprezentanța din București. Astfel, tipografia de lângă Ploiești devine primul producător român de ambalaje din carton duplex al cărui proces de producție este conform cu standardele europene de igienă alimentară BRC/IOP.

Certificarea vine ca urmare a câștigării unor importante contracte de export pentru furnizarea de ambalaje primare (care sunt în contact direct cu produsul alimentar), acestea urmând să fie produse pe liniile de producție ale Mayr-Melnhof Packaging România. Pentru această categorie de ambalaje primare, compania folosește materii prime cu certificate de siguranță alimentară – carton, cerneluri tipografice specifice etc.

Compania declară că a investit sume considerabile în modernizarea spațiilor de producție și depozitare, pentru a asigura siguranța și igiena procesării materialelor care intră în componența produselor destinate clienților din industria alimentară.

De asemenea, tipografia a implementat și procedurile necesare pentru respectarea acestor standarde prin programe de instruire a personalului, asigurându-se că angajații implicați în producție sunt pregătiți să implementeze aceste proceduri.

„Industria alimentară, și în mod specific producătorii europeni, operează cu cele mai stricte standarde care asigură calitatea, siguranța procesării și ambalării alimentelor, în acord cu normele europene în vigoare”, a declarat Roxana Petrescu, Director pentru Asigurarea Calității la Mayr-Melnhof Packaging România.

Suntem bucuroși că echipa Mayr-Melnhof Packaging România, susținută de resursele grupului Mayr-Melnhof, a reușit să obțină această certificare în doar 4 luni de la demararea procesului de auditare. Astfel, clienții noștri europeni vor fi siguri că orice ambalaj produs în România la fabrica de la Ploiești îndeplinește cele mai stricte norme de igienă aplicabile în industria noastră”, mai spune oficialul tipografiei.

Grupul Mayr-Melnhof este liderul mondial al segmentului producției de carton reciclat și producător de frunte în Europa în domeniul ambalajelor fabricate din carton reciclat. Compania a fost fondată în urmă cu mai mult de 100 de ani și a devenit lider de piață în Europa pe acest segment de afaceri în ultimii 25 de ani.

Activitățile grupului sunt în întregime concentrate pe acest domeniu, fiind separate în două divizii operaționale: MM-Karton și MM-Packaging.

În România, grupul este prezent din 1997 printr-o investiție greenfield, Mayr-Melnhof Packaging România deservind atât piața locală, cât și alte piețe din Europa. Exportul contribuie cu 40% la cifra de afaceri a companiei, care a depășit 12 milioane de euro în 2011. Subsidiara locală este lider de piață pe segmentul tipăririi și finisării ambalajelor din carton, fiind furnizorul principal al marilor producători din sectorul FMCG: Unilever, Nestlé, Procter & Gamble, Danone, Heineken, Kraft Foods etc.

(Sursă: Mayr-Melnhof Packaging România)


Similar Posts:

30 recommended
comments icon0 comments
0 notes
631 views
bookmark icon

Write a comment...