Stiri

Un român conduce vânzările Mayr-Melnhof Packaging în Europa de Sud-Est

• Bookmarks: 29806


Conform unor surse anonime din Mayr-Melnhof, domnul Bogdan Tache, directorul tipografiei Mayr-Melnhof Packaging România, va conduce începând din luna septembrie 2011 operaţiunile de vânzări ale diviziei de ambalaje a grupului austriac în regiunea Europei de Sud-Est, exceptând Polonia şi Turcia. În responsabilitatea directorului român intră atât Ungaria, Slovenia, Croaţia, ţările din zona Balcanilor, cât și Italia.

Cu puţin trecut peste 40 de ani, Bogdan Tache are o bogată experienţă de business în regiunea Europei Centrale şi de Est, dobândită în domeniile FMCG şi auto începând din primii ani de după 1989: Marketing Supervisor la RJ Reynolds Tobacco România (azi JTI), Regional Manager la Tenneco Automotive, Sales & Marketing Supervisor la Forum Auto – importatorul automobilelor Volvo.

Grupul Mayr-Melnhof a raportat pentru prima jumătate a anului 2011 vânzări de 988,2 milioane de euro (în creştere cu 14,5% faţă de perioada similară a anului trecut) şi un profit operaţional de 92 de milioane de euro. Compania austriacă are în prezent 8.734 de angajaţi în cele două divizii – MM Karton, specializată în fabricarea cartonului, şi MM Packaging, dedicată producţiei de ambalaje.
Divizia de ambalaje a grupului a raportat în prima parte a acestui an vânzări de 554 de milioane de euro (în creştere cu 12% faţă de perioada similară a anului 2010) şi un profit operaţional de 49,4 milioane de euro (în scădere cu 5,7% faţă de anul trecut). Volumul total de ambalaje procesat de unităţile de producţie MM Packaging în prima parte a anului 2011 se ridică la 345.000 de tone, în creştere cu 3,6% faţă de primele două trimestre ale anului trecut.

Mayr-Melnhof este liderul mondial în fabricarea cartonului multistrat din fibre reciclate şi cel mai mare fabricant european de cutii pliate din carton.

Prin Andreas Blaschke, Mayr-Melnhof a preluat conducerea ECMA

Cu ocazia congresului anual ţinut la Barcelona între 14 şi 17 septembrie 2011, membrii organizaţiei ECMA (European Carton Makers Association) l-au ales pe Andreas Blaschke în funcția de preşedinte al asociaţiei. Blaschke s-a alăturat Comitetului Executiv al ECMA în 2002, îndeplinind în ultima perioadă funcţia de vicepreşedinte al acestui for de conducere, precum şi pe cea de preşedinte al Comitetului pentru Strategie din cadrul asociaţiei.
Andreas Blaschke este director executiv al Mayr-Melnhof Packaging International şi membru în Consiliul de Administraţie al Mayr-Melnhof Group. În cei 19 ani de când lucrează la Mayr-Melnhof, Andreas Blaschke a deţinut o serie de funcţii de conducere pe linie de control, dezvoltarea afacerii şi vânzări. De asemenea, acesta s-a ocupat în Singapore de dezvoltarea afacerilor grupului austriac pe piaţa din Asia.

Similar Posts:

29 recommended
comments icon0 comments
0 notes
806 views
bookmark icon

Write a comment...