Stiri

Bernhard Schreier pleacă de la Heidelberg

• Bookmarks: 24684


Bernhard Schreier, CEO al fabricantului german de echipamente tipografice Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg), nu-și va mai prelungi contractul de management cu organizația, contract ce expiră la mijlocul anului viitor, și va părăsi compania până la finalul lui 2012. Omul și compania se despart după 13 ani de conducere. În ultimele luni, mai multe măsuri au fost luate pentru a readuce firma pe drumul cel bun și s-a început implementarea strategiilor pentru o creștere sustenabilă a profiturilor.

Dr. Gerold Linzbach îi va succede lui Schreier la conducerea Heidelberg. Foto: Heidelberger Druckmaschinen AG.

Mai mult, prezența la târgul drupa a dus la cele mai mari profituri ale companiei în ultimii patru ani. Acestea fiind condițiile, Schreier și restul conducerii au ajuns la un acord privind o mișcare strategică și la vârf, una care să semnaleze noul drum pe care va merge Heidelberg. Gerold Linzbach (56 de ani) a fost ales în unanimitate de către forurile de conducere ale companiei să preia funcția de CEO de la data de 1 septembrie 2012. Ultima sarcină pe care o are Schreier este aceea de a asigura o tranziție cât mai lină la noua conducere.

Bernhard Schreier a condus Heidelberg timp de 13 ani. Foto: Heidelberger Druckmaschinen AG.

„Aș vrea să-i mulțumesc lui Bernhard Schreier pentru realizările sale ca CEO al Heidelberg. Într-o carieră totală de 37 de ani, dintre care 13 în poziția de CEO, a reușit să-și pună amprenta asupra companiei și să o ghideze prin două crize economice mondiale și o schimbare majoră în industria tipografică. Mai ales în perioada dificilă din ultima vreme, el a reușit să transforme Heidelberg dintr-un producător tradițional de prese de tipar într-un furnizor de soluții și servicii în domeniul tipografic”, a spus Robert J. Koehler, Chairman of the Supervisory Board, Heidelberger Druckmaschinen AG.

„Heidelberg este un lider de piață global și este renumit în toată lumea  pentru tehnologia de ultimă oră și apropierea de client. În Dr. Gerold Linzbach suntem mulțumiți că am găsit un succesor cu experiență internațională care să continue reorientarea strategică a companiei și să asigure drumul către profit. Dr. Linzbach are mulți ani de experiență în management și pe piețele de capital, lucru care va duce Heidelberg din nou la succes”, a mai adăugat Koehler.

Dr. Gerold Linzbach, născut în 1956, este chimist, cu un doctorat în inginerie chimică obținut în 1985 la Universitatea din Dortmund. Și-a început cariera ca șef al cercetării la institutul DECHEMA, din Frankfurt. În 1988 s-a angajat la McKinsey, unde a desfășurat mai multe activități, mai ales în industria procesării. În 1991 s-a alăturat echipei de planificare strategică la Hoechst AG, a cărei conducere a preluat-o ulterior. În această perioadă a făcut parte din grupul Aufbruch 94, care a pus bazele reorganizării companiei Hoechst AG. Patru ani mai târziu a devenit CEO al unei companii din cadrul grupului care se organizase drept divizie responsabilă de afacerile cu fibre (Trevira GmbH). În 1999, Dr. Linzbach a avut un rol decisiv în formarea companiei Aventis și a devenit CEO și președinte al Celanese Acetate Group din Statele Unite, funcție deținută până în 2003. Din 2003 în 2005 a fost șeful diviziei de fibre textile în cadrul companiei Invista, tot din Statele Unite.

Pe 1 martie 2005, Gerold Linzbach a fost numit președinte și CEO al companiei Symrise AG, din Holzminden, Germania. A condus compania cu succes și a lansat-o pe piața de capital în 2006, listând-o și pe MDAX în 2007. Din motive personale, Dr. Linzbach a părăsit compania în 2009. A fost numit, ulterior, CEO și membru în consiliul de conducere al C+S Europe și ale succesoarelor companiei, la Hamburg.

Sursă: Heidelberger Druckmaschinen AG

 

Similar Posts:

24 recommended
comments icon0 comments
0 notes
684 views
bookmark icon

Write a comment...