Stiri

Cartea neagră ignifugată. Fahrenheit 451 în ediție termosensibilă (video)

• Bookmarks: 32 • Comments: 1805


După ce anul trecut a fost realizat primul prototip al lucrării, în octombrie a.c. au fost făcute precomenzile pentru ediția limitată de 300 de exemplare.

La prima vedere, cartea este complet neagră, arată ca și cum ar fi calcinată, victimă a asaltului pompierilor. Însă, la căldura flăcării unei lumânări sau a unui băț de chibrit, pagină după pagină ni se dezvăkuie, fondul negru de cerneală dispare și textul romancierului american Ray Bradbury ne este devoalat.

Realizarea cărții termosensibile, care poate fi citită prin expunerea la o sursă de căldură este rezultatul muncii unui colectiv format din artiști și designeri grafici de la Super Terrain.
Romanul lui Ray Bradbury este o ficțiune (adaptată, de-a lungul timpului, în zeci de filme și show-uri), publicată în 1953 și care descrie o lume a viitorului în care brigăzi de pompieri distrug toate cărțile, ele fiind considerate „un obstacol în calea păcii și bunăstării omenirii”.
Ediția actuală limitată la 300 de exemplare conține textul original scris de Ray Bradbury. Fiecare exemplar este numerotat și semnat. Dimensiunile volumului sunt de 12X18 centimetri, iar tipărirea s-a realizat prin tehnica ofsetului și a serigrafiei. Hârtia utilizată este ignifugată.

Similar Posts:

32 recommended
comments icon1 comment
1 notes
805 views
bookmark icon

One thought on “Cartea neagră ignifugată. Fahrenheit 451 în ediție termosensibilă (video)

    Write a comment...