Stiri

Carton rezistent la rupere pentru protejarea copiilor

• Bookmarks: 30511


“Ensocard Resilience” este noul tip de carton conceput de producătorul suedez Stora Enso. Cartonul, destinat confecționării ambalajelor, este extrem de rezistent la rupere.

Cartonul denumit de suedezi „Ensocard Resilience” este reciclabil în proporție de 100%. Compoziția sa de bază este cartonul obișnuit, „îmbrăcat” față-verso cu polietilenă teraftalată (PET). Această placare cu PET este de fapt cea care asigură ambalajului rezistență deosebită la rupere.
Reprezentanții companiei producătoare consideră că noul carton „Ensocard Resilience” poate fi utilizat la fabricarea a numeroase tipuri de ambalaje pentru industria farmaceutică, pentru produse parafarmaceutice, pentru țigarete și tutun, produse chimice, dar și pentru orice produs la care copiii nu ar trebui să aibă acces. Normele de siguranță pentru anumite produse implică ca ambalajele acestora să fie greu de rupt sau de desfăcut de către copii, potrivit revistei de specialitate Graphiline.
„Ensocard Resilience oferă o rezistență la rupere mult mai ridicată decât alte tipuri de materiale fabricate până în prezent. Cartonul se poate produce fără probleme, la nivel industrial, în serie mare. Mai mult, compoziția acestuia permite realizarea unor ambalaje rezistente la rupere, dar și la deschidere, în situația în care acestea ajung pe mâna copiilor. Ambalajul nu conține elemente suplimentare din material plastic”, a declarat Jaana Keskitalo, responsabil de producție la Stora Enso.
Ambalajele de tip „Ensocard Resilience” vor permite în viitor înlocuirea actualelor ambalaje care nu sunt integral reciclabile, din cauza materialului plastic utilizat la laminare. Cartonul de la Stora Enso a fost deja prezentat specialiștilor în cadrul saloanelor internaționale dedicate tiparului.

Similar Posts:

30 recommended
comments icon0 comments
0 notes
511 views
bookmark icon

Write a comment...