Stiri

Stora Enso renunță la producția de utilaje pentru ambalaje

• Bookmarks: 24617


Furnizorul finlandezo-suedez de ambalaje Stora Enso va deveni dealer al companiei Formeca pentru a putea oferi clienților săi utilajele necesare pentru liniile de producție.

Stora Enso, unul din liderii mondiali în furnizarea de soluții de ambalare ecologice, biomateriale și ambalaje din lemn și carton, și-a vândut filiala sa Formeca, din Finlanda, specializată în producția de linii automate de fabricare. Filiala Formeca a fost cedată către Amitec, întreprindere finlandeză specializată, la rândul ei, în inginerie și fabricarea de mașini de ambalaje din carton ondulat.

Echipă complexă de consiliere pentru ambalaje

Amitec are circa 180 de persoane angajate. Formeca are doar 21 de angajați și oferă servicii complete în domeniul ambalajelor, începând de la proiectarea de etuiuri din carton și terminând cu mașini complexe de ambalare (incluzând exploatarea și mentenanța acestora).

În urma recentei tranzacții, grupul specializat în comercializarea cartonului și hârtiei – Stora Enso va deveni dealer pentru utilajele și echipamentele Formeca, tocmai pentru a putea oferi, în continuare, mașini de ambalare pentru toți clienții săi.

Câțiva angajați de la compania Formeca (numărul acestora însă nu a fost precizat oficial) vor fi transferați, în perioada următoare, către Stora Enso pentru a întări echipa de experți care să ofere consultanță clienților interesați în procesele de automatizare pentru fabricarea ambalajelor. Restul angajaților vor continua să activeze în cadrul Formeca.

La finalul anului trecut, reprezentanții Stora Enso au anunțat că au demarat un proiect de restructurare a operațiunilor sale din Finlanda pentru a crește rentabilitatea și a-și întări poziția pe piața de profil în care se manifestă, mai ales în ultimii ani, o tendință profund concurențială.

 

Similar Posts:

24 recommended
comments icon0 comments
0 notes
617 views
bookmark icon

Write a comment...