Stiri

Stora Enso mizează pe ambalajele din carton ondulat

• Bookmarks: 34691


Producătorul de hârtie și carton Stora Enso a anunțat că urmează să restructureze activitățile fabricilor sale din Finlanda pentru a se putea concentra pe domeniul cartonului ondulat.

Stora Enso consideră că își va ameliora rentabilitatea și competitivitatea pe piața ambalajelor din carton ondulat creând un centru de excelență în cadrul uzinei din localitatea Lahti (Finlanda) până în iunie 2018.

Proiectul de restructurare debutează în noiembrie

 Pentru a-și atinge țintele fixate, Stora Enso va dezvolta producția de ambalaje cu o investiție de aproximativ 19 milioane de euro, prin achiziția unei mașini de hârtie pentru carton ondulat, la uzina din Lahti (unde sunt angajate 150 de personae). De asemenea, va urma închiderea uzinei de hârtie Heinola Corrugated, producția de carton ondulat urmând să fie transferată la Lahti. Se estimează că 60 de posturi vor fi desființate în cadrul ambelor uzine de la Heinola și Lahti (care au în prezent 130, respectiv 150 de salariați).Potrivit reprezentanților Stora Enso, o unitate de producție din cadrul uzinei de la Hienola, care produce anual 300.000 de tone de carton, nu va fi afectată de restructurări, ca de altfel nici fabrica de hârtie din Kristiinankaupunki (a treia fabrică din Finlanda, care aparține Stora Enso și care produce carton ondulat).

„Planul de consolidare a operațiunilor noastre din Finlanda este în mare parte motivat prin necesitatea de a crește rentabilitatea și de a ne întări poziția pe o piață puternic concurențială. Pe lângă investiția prevăzută, structura solidă a infrastructurii din Lahti ne va furniza o bază extrem de solidă, la nivel mondial, pentru a satisface cerințele clienților”, a explicat vicepreședintele Corrugated Nordics și șeful Solutions Division Packaging, Peter Torstensson.

 

Similar Posts:

34 recommended
comments icon0 comments
0 notes
691 views
bookmark icon

Write a comment...