Stiri

Compania Navigator investește în sustenabilitate.

• Bookmarks: 37206


Potrivit Navigator, investițiile includ în principal proiecte de decarbonizare, modernizare a instalațiilor și îmbunătățire a eficienței. Aceasta include noul cuptor din Setúbal, care se așteaptă să reducă emisiile directe  de carbon fosil cu aproximativ 136.000 de tone pe an, echivalentul unui sfert din emisiile Grupului în 2022.
În plus, compania a investit în soluții de ambalare durabile. În urma lansării unei noi linii de produse sub brandul gKraft la sfârșitul anului 2021, compania își propune să dezvolte soluții de ambalare care să înlocuiască actualele ambalaje din plastic pe bază de combustibili fosili cu produse regenerabile, biodegradabile, reciclabile și neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2, bazate pe materii prime endogene din pădurile plantate. Produsele care urmează să fie dezvoltate includ ambalaje flexibile sau hârtie cu proprietăți de barieră protectoare, de exemplu împotriva uleiurilor și grăsimilor. La începutul celei de-a doua jumătăți a anului 2024, Navigator intenționează, de asemenea, să inaugureze o nouă linie integrată de producție pentru piese turnate din celuloză eucaliptă în Aveiro, care va înlocui ambalajele din plastic fosil de unică folosință pe piața serviciilor alimentare și a ambalajelor alimentare. În total, 90% din materiile prime utilizate în companie sunt deja regenerabile.
Acest angajament față de sustenabilitate a adus recent companiei premiul de cea mai durabilă companie forestieră din lume. Conform ratingului de risc ESG de la Sustainalytics, una dintre agențiile de rating ESG, Navigator se află în fruntea listei celor 85 de companii globale din clusterul industriei hârtiei și silviculturii și ocupă locul 1 din 63 de companii din subgrupul Hârtie și celuloză, care se află în top 5% din peste 16.200 de companii din întreaga lume din toate domeniile de activitate.
În prezent, toate fabricile The Navigator Company au planuri de acțiune în domeniul eficienței energetice, iar compania implementează proiecte fotovoltaice pentru autoconsum, care vor crește capacitatea fotovoltaică instalată de la 12 MWp în prezent la aproximativ 38 MWp. Pe lângă producția de autoconsum, alte măsuri energetice includ iluminatul cu LED-uri în clădirile industriale, proiecte de îmbunătățire a eficienței termice, creșterea eficienței în generarea de aer comprimat sau optimizarea sistemelor de răcire.
În ceea ce privește eficiența apei, Navigator a implementat măsuri de reducere a consumului de apă în operațiunile sale și de optimizare a reutilizării și circularității apei, cu o investiție de peste 25 de milioane de euro. În prezent, 78% din apa extrasă este returnată mediului, în timp ce consumul specific de apă (pe tonă produsă) în industrie este cu 5,1% mai mic decât în 2019, anul de referință pentru obiectivele pentru 2030: reducerea consumului specific de apă (m3/t produs) în industrie cu cel puțin 33%.

Similar Posts:

37 recommended
comments icon0 comments
0 notes
206 views
bookmark icon

Write a comment...