Stiri

Creștere de prețuri anunțată de Mitsubishi HiTec Paper

• Bookmarks: 27608


Mitsubishi HiTec Paper, subsidiara germană a grupului japonez Paper Mills Ltd., majorează cu 6% prețurile tuturor produselor livrate de companie, începând cu data de 1 aprilie 2016. Reprezentanții companiei au explicat creșterea de prețuri prin majorarea prețurilor pe piață la materia primă, dar și prin variațiile nefavorabile ale cursului de schimb valutar care afectează, în general, achizițiile. Mitsubishi HiTec Paper este unul dintre producătorii importanți de hârtie, la nivel mondial.
„Din anul 2015, costurile materiilor prime și ale unor produse chimice utilizate în procesul de fabricație au crescut într-o manieră semnificativă. De asemenea, la modul particular, a existat un curs nefavorabil de schimb valutar. Toate acestea nu au putut fi compensate, deși au fost făcute numeroase eforturi. Luând în considerare nivelul crescut al prețurilor de pe piață, ne-am confruntat cu un dezechilibru al costurilor și prețurilor practicate”, se menționează într-un comunicat al companiei. Ultima creștere de prețuri pentru produsele companiei a fost în iunie 2015 (8%).
Anul trecut, producători precum Sappi, Lecta sau chiar Portucel au anunțat, de asemenea, majorări de prețuri invocând motive similare, subliniază publicația Graphiline. La începutul lunii ianuarie, britanicii de la James Cropper și italienii de la Burgo au crescut, de asemenea, prețurile la hârtie cu 3% până la 8%. Mai mult, grupul german Koehler a invocat o „creștere puternică a costurilor” și a crescut prețurile la hârtia autocopiativă și la hârtia reciclată Colortech pentru toate livrările derulate de la începutul lui ianuarie. Similar a reacționat și fabricantul suedez de hârtie termică Jugo Thermval,care a promovat prețuri majorate tot de la 1 ianuarie 2016.

Similar Posts:

27 recommended
comments icon0 comments
0 notes
608 views
bookmark icon

Write a comment...