Stiri

Cu vânzări totale în scădere de 9% (cca 396 mil EUR, Agfa raportează rezultate încurajatoare.

• Bookmarks: 9165


 

Agfa a raportat rezultate încurajatoare pentru “cea mai mare parte” a activităților sale în T1, pe măsură ce reducerile de costuri și creșterile de prețuri încep să dea roade.La Offset Solutions, cea mai mare unitate de business a Agfa, vânzările au scăzut cu 9,7% de la an la an, la 169 de milioane de euro, în timp ce EBITDA ajustat a scăzut cu aproape 57%, la 1,6 milioane de euro.Cu toate acestea, comparativ cu T4 din 2020, marja brută a unității s-a îmbunătățit de la 20,6% la 23,6%, “ceea ce arată că măsurile luate pentru a restabili profitabilitatea acestei divizii încep să înceapă să apară”, a spus Agfa.

Producătorul a declarat că, deși era de așteptat o îmbunătățire a performanței pentru aripa Offset Solutions, “această divizie va continua să sufere din cauza presiunii inflaționiste și a declinului structural al industriei offset”.
Vânzările la aripa Digital Print &Chemicals a Agfa, care include imprimante de format mare și cerneală, au scăzut cu 1,9%, la 73 mil de euro. Agfa a declarat că afacerea sa de format mare a început să se redreseze după impactul Covid-19, în timp ce “gamele de produse de cerneală pentru aplicațiile de conectare și afișare au continuat să funcționeze bine”.
CEO-ul Pascal Juery a declarat că “motoarele sale de creștere” ale HealthCare IT și Digital Print &Chemicals au raportat performanțe solide în marjă, care au fost compensate de scăderile de volum pentru unele dintre produsele noastre tradiționale, precum și de presiunea inflaționistă.Managementul nostru disciplinat al capitalului de lucru și programul nostru amplu de reducere a costurilor au continuat să aibă succes. În plus, mai multe divizii au anunțat programe de creștere a prețurilor, ceea ce ne va permite – atunci când acestea vor fi în vigoare pe deplin – să atenuăm impactul inflației materiilor prime, a ambalajelor și a costurilor de transport de marfă asupra profitabilității noastre”, a declarat el, precizările fiind așteptate ca acest impuls să continue și în T2.

Similar Posts:

9 recommended
comments icon0 comments
0 notes
165 views
bookmark icon

Write a comment...