Stiri

Din cauza scăderii pieței hârtiei, Stora Enzo începe închiderea unor fabrici.

• Bookmarks: 28613


Stora Enso a finalizat negocierile de co-determinare la fabrica Veitsiluoto din Finlanda, după anunțarea unei închideri planificate a producției de celuloză și hârtie în acel loc și a unei alte fabrici în Suedia.
Închiderea va avea loc în al treilea trimestru al anului 2021. În urma negocierilor, 550 de persoane vor fi concediate definitiv. Aproximativ 28 % din concedieri pot fi gestionate prin intermediul acordurilor de pensii.
În aprilie 2021, Stora Enso a anunțat un plan de închidere permanentă a producției de celuloză și hârtie în siturile sale Kvarnsveden și Veitsiluoto din cauza scăderii pieței hârtiei. Compania a declarat că acest lucru se datorează faptului că cererea de hârtie din Europa a scăzut de peste un deceniu, iar această tendință a fost accelerată și mai mult din cauza pandemiei, care a dus la schimbări în comportamentul consumatorilor. Stora Enso a adăugat că, în consecință, există o supracapacitate semnificativă pe piața europeană a hârtiei, ceea ce a dus la niveluri istorice scăzute ale prețurilor și a contestat competitivitatea costurilor multor fabrici de hârtie.
Ca urmare a negocierilor privind fabrica  Veitsiluoto, cele trei mașini de hârtie, producția de celuloză chimică și rumeguș cât si instalația de productie  vor fi închise definitiv. Fabrica de cherestea va continua să funcționeze pe șantierul din cadrul diviziei produse din lemn și va angaja aproximativ 50 de persoane. Se estimează că producția de celuloză și hârtie la Veitsiluoto va înceta în al treilea trimestru al anului 2021.
Datorită deciziei de închidere, 550 de persoane vor fi concediate definitiv în Veitsiluoto. Dintre acești angajați, 440 lucrează în divizia de hârtie și 110 la compania de mentenanță Efora. Estimarea inițială a numărului maxim de angajați afectați a fost de 670 de persoane. Maximum 21 de persoane din unitatea de inginerie a Efora din Veitsiluoto vor fi transferate companiei de inginerie Etteplan într-un transfer de întreprinderi la 1 august 2021. Concedierile vor avea loc în cea mai mare parte până la sfârșitul lunii ianuarie 2022.
Producătorul a inițiat un proiect pentru a găsi opțiuni viitoare pentru fabrica din  Veitsiluoto.  Se spune că are multe avantaje pentru utilizarea viitoare, inclusiv o infrastructură industrială puternică cu un port de mare adâncime, o conexiune la rețeaua națională de energie electrică, acces la energie regenerabilă cu potențial de extindere, capacitate de răcire din mare și disponibilitatea apei curate.

Similar Posts:

28 recommended
comments icon0 comments
0 notes
613 views
bookmark icon

Write a comment...