Stiri

Mai puțină hârtie de ziar în Europa

• Bookmarks: 25588


Producătorul Stora Enso va închide permanent două mașini pentru fabricarea hârtiei de ziar în Suedia, anunță publicația scandinavă “Nordic Paper Journal”. Scopul final al celor de la Stora Enso vizează creșterea profitabilității companiei prin reducerea costurilor anuale de operare cu 54 de milioane de euro prin închiderea celor două unități și concedierea a circa 600 de angajați.


Mașina PM 12 de la fabrica Stora Enso din Kvarnsveden, Suedia.

În cea de-a doua jumătate a anului curent, fabricile de la Hylte (cu o capacitate de 205.000 tone hârtie anual) și de la Kvarnsveden (270.000 tone/an) își vor înceta operațiunile. Mașina PM 12 de la fabrica Stora Enso din Kvarnsveden este cea mai mare instalație din lume destinată producerii hârtiei supercalandrate pentru ziar și a celei necretate pentru reviste. Măsura, care va duce la scăderea cu 3,4 procente a întregii capacități de producție de hârtie de ziar în Europa, ar fi cauzată de scăderea cererii de astfel de materie pe continent. De asemenea, măsurile tehnice vor fi însoțite de o consolidare și la nivel administrativ și de vânzări.

Pe fondul închiderii acestor importante capacități de producție aparținând Stora Enso, organizația europeană EUWID informează despre negocierile dure care se poartă în această perioadă între producătorii de hârtie de ziar și marii editori de ziare din Europa, părțile nereușind încă să se înțeleagă asupra prețurilor. Producătorii de hârtie încearcă să țină de prețul de anul trecut, în vreme ce editorii insistă asupra unor reduceri ale prețurilor. Foarte puține progrese s-au făcut, conform EUWID, în ceea ce privește contractele dintre fabricanții de hârtie de ziar și editori, iar negocierile se pare că vor mai dura până în primăvară.

 

Similar Posts:

25 recommended
comments icon0 comments
0 notes
588 views
bookmark icon

Write a comment...