Default

Din martie, Sappi va crește prețurile la hârtia cretată și la cea necretată

• Bookmarks: 25553


Pe fondul creșterii permanente a costurilor la energie și materii prime, marii producători internaționali de hârtie continuă sarabanda majorării prețurilor.

Conform știrilor apărute săptămâna trecută în media internațională de specialitate, Sappi Fine Paper Europe, parte a Sappi – cel mai mare fabricant mondial de hârtie pentru tipar, anunță o creștere de minimum 8% a prețului hârtiilor cretate începând cu 1 martie 2011 – pentru livrările non-contractuale -, și cu începere de la 1 aprilie 2011, pentru livrările contractuale.

Totodată, Sappi va crește din martie și prețul tuturor sorturilor de hârtii tipografice necretate, cu un procent cuprins între 5-8 %.

Un purtător de cuvânt al Sappi a declarat presei că: „Sappi trebuie să majoreze aceste prețuri în scopul de a face față creșterii continue a costurilor de producție. Noile majorări de prețuri la materiile prime, în special pentru energie, lemn și amidon, ne obligă să ne confruntăm cu o situație de declin major a marjelor de profit.”

Creșteri de preț pentru hârtia cretată și necretată fără pastă de lemn au fost anunțate deja de majoritatea producătorilor.

(Sursă: RISI)

Similar Posts:

25 recommended
comments icon0 comments
0 notes
553 views
bookmark icon

Write a comment...