Default

Durst „sparge” piaţa decorării sticlei cu o cerneală sol-gel

• Bookmarks: 7171


Producătorul de echipamente digitale de imprimare Durst a dezvoltat un nou tip de cerneală care poate fi depusă direct pe sticlă, spectrul de aplicaţii adresându-se în principal arhitecturii de interior sau al mobilierului care integrează elemente din
sticlă.

Cerneala sol-gel este de tip UV şi poate fi imprimată direct pe sticlă, fară să mai fie nevoie de folosirea unui primer, şi apoi fixată termic prin intermediul unui cuptor. Chiar dacă din punct de vedere al preţului cernelii, el este dublu faţă de cel al cernelurilor UV normale, soluţia de la Durst simplifică rezolvarea unui spectru larg de probleme care survin la imprimarea sticlei.

Noua cerneală pentru sticlă poate fi folosită pe variantele modificate ale imprimantelor Durst Rho 700 şi Rho 800 Presto, maşini care pot fi configurate să lucreze inline cu un cuptor special care fixează cerneala timp de opt minute la o temperatură de 200°C. Procesul de coacere a cernelii generează o lipire covalentă de suprafaţa sticlei, formând în final o imagine rezistentă la apă, abur sau substanţe chimice şi utilizabilă pentru aplicaţii permanente indoor sau pentru cele semi-permanente de exterior.

Durst are în dezvoltare o cerneală de acelaşi tip care să permită utilizarea pentru aplicaţii permanente de outdoor. Cerneala este disponibilă în variantele CMYK şi alb, ca şi în versiunea „satinator”, produs care permite obţinerea pe sticlă a unui efect similar cu cel al sablării. Acest produs este primul rezultat al investiţiei făcute de Durst în cercetarea fundamentală, anul viitor compania urmând să-şi deschidă propriul centru de cercetare şi dezvoltare pentru cerneluri, capete de imprimare şi a interacţiunii dintre ele.

Similar Posts:

7 recommended
comments icon0 comments
0 notes
171 views
bookmark icon

Write a comment...