Default

Fluxul de producţie pentru producerea cărţii legate

• Bookmarks: 20862


Cartea legată este compusă din blocul de carte, scoarţă şi supracopertă. Cele trei componente se produc separat, şi la sfârşitul procesului de producţie vor fi îmbinate, rezultând cartea legată. Dacă producerea supracoperţilor şi a scoarţelor nu este un proces complicat, producerea blocului de carte este o operaţie complexă, cu multe posibilităţi de execuţie.

Producerea blocului de carte:

Blocurile de carte pot fi de trei tipuri:

1. Blocuri de carte cusute cu aţă;

2. Blocuri de carte cu coliţe termocusute;

3. Blocuri de carte cu cotorul frezat.

Procesul de producţie al celor trei tipuri de blocuri de carte este diferit, fiecare proces fiind destinat unor grupuri de produse bine definite.

Cele trei tipuri de blocuri de carte necesită operaţia de tipar, realizabilă atât pe maşini de tipar în coli cât şi pe rotative, operaţia de fălţuire fiind necesară doar în cazul în care tiparului este efectuat pe maşini de tipar în coli. Pentru obţinerea unui cotor de bloc de carte strâns, este foarte importantă operaţia de presare a cotorului coliţei după fălţuire, în special la blocurile de carte compuse din mai multe fascicule.

1. Blocuri de carte cusute cu aţă

După tipar şi fălţuire, colile sunt adunate în succesiunea corectă şi transferate la operaţia de coasere cu aţă. Maşinile de cusut pot fi cu alimentare manuală sau automată. Maşinile de cusut mai performante pot efectua şi coasere în zig-zag, coasere care…

Articolul poate fi citit in totalitate numai in editia tiparita a revistei Print Magazin. Va puteti abona completand formularul de la pagina Abonamente.

Similar Posts:

20 recommended
comments icon0 comments
0 notes
862 views
bookmark icon

Write a comment...