Stiri

S-a stins din viață Hans Müller, fondatorul Müller Martini

• Bookmarks: 29523


Hans Müller, fondatorul grupului Müller Martini și pionier în construcția de mașini pentru industria grafică, a trecut la cele veșnice la vârsta de 96 de ani la Zofingen, în Elveția, pe 19 ianuarie 2013. Din motive de confidențialitate, familia Müller a dorit să facă public anunțul dispariției lui Hans Müller abia pe 28 februarie, la aproape o lună și jumătate de la decesul acestuia.

Ceea ce a început ca primul dispozitiv de cusut cu sârmă dezvoltat de Hans Müller s-a transformat într-o companie cu acoperire și renume mondial. Astăzi, soluțiile inovative de la Müller Martini le permit tipografiilor și celor care se ocupă cu finisarea să aibă succes pe piața industriei grafice pe toate continentele globului.


Hans Müller (1916 – 2013)

Multe mașini Müller Martini încă poartă amprenta fondatorului companiei, Hans Müller, un deschizător de drumuri care a stabilit câteva puncte de referință în producția industrială de tipar.

La cinci ani după prima mașină de cusut sârmă, Hans Müller a construit prima mașină de broșat fără coasere, urmată de primul echipament de coasere cu sârmă prevăzut cu sistem automat de alimentare cu colițe, care a fost cuplat cu un dispozitiv de tăiere cu trei cuțite în 1954. În timp ce, la acea vreme, echipamentele competitorilor săi puteau capsa cel mult 1.000 de lucrări pe oră, noua mașină complet automată a multiplicat de patru ori această rată a productivității și chiar a oferit o calitate îmbunătățită a legării grație experienței tehnice și spiritului inovator al lui Hans Müller. În 1956, Hans Müller a uimit întreaga industrie grafică cu sistemul de „capete de coasere zburătoare”, care a permis pentru prima oară capsarea fără întrerupere, oferind o creștere semnificativă a vitezei de producție.

Odată cu fondarea fabricii de utilaje tipografice din Maulburg, Germania, în 1964, instalarea Martini AG în satul elvețian Felben (1969) și cea a VBF Buchtechnologie în orașul german Bad Mergentheim (1998), cu dezvoltarea unei rețele mondiale de vânzări și service, grupul și-a consolidat poziția de furnizor de sisteme lider în industria artei grafice.

Succesul companiei s-a bazat pe atenția constantă acordată de Hans Müller nevoilor clienților de-a lungul anilor. „Mă bucur că am reușit să le ofer clienților noștri soluții inovative și cerute de piață sub forma mașinilor noastre. Unele soluții au fost dezvoltate ca răspuns la sugestiile clienților și în strânsă colaborare cu ei”, spunea fondatorul companiei într-un interviu. Un alt factor important pentru succes a fost respectul profund pe care l-a purtat compania angajaților ei. „Sunt foarte satisfăcut de faptul că am putut atribui multor oameni sarcini interesante.”

Atașamentul profund al lui Hans Müller pentru companie și angajați s-a văzut și din faptul că mergea aproape zilnic la biroul din sediul central Müller Martini din Zofingen chiar și la o vârstă înaintată. Cu pierderea lui Hans Müller, lumea a pierdut un pionier care a influențat industria artei grafice zeci de ani.

(Sursă: Müller Martini)

Similar Posts:

29 recommended
comments icon0 comments
0 notes
523 views
bookmark icon

Write a comment...