Stiri

Müller Martini începe reforma durabilă a companiei

• Bookmarks: 27496


Grupul Müller Martini a fost afectat de dificilele condiții economice și schimbările stucturale continue din industria grafică. Deși  Müller Martini  și-a păstrat cu succes poziția de lider de piață,  veniturile au scăzut masiv în ultimii patru ani.  De aceea  Müller Martini va căuta să se restructureze fundamental în lunile ce vor urma.

 

Țelul reformei companiei este de a păstra și în viitor  rolul său de lider  într-o industrie grafică globală ce se tot contractă, prin produsele inovative din domeniul tiparului și finisării, cu un service de calitate dedicat clienților și va așeza compania pe o bază sustenabilă și orientată către viitor. În plus,  Müller Martini trebuie să adapteze mărimea companiei la o piață ce se micșorează pentru a reuși să continue investițiile în dezvoltarea produselor de viitor .

Devotați industriei, în condițiile unei piețe în continuă scădere

Cauza continuei situații dificile își are sursa în transformarea fundamentală a industriei grafice. Rezultatul consolidării companiilor din industria tipografică a redus în mod semnificativ baza de clienți.

 Mulți clienți existenți și potențiali nu se grăbesc să investească – sau sunt prevăzători cu investițiile în echipamente noi, din cauza creditării dificile. Este o presiune semnificativă pe prețuri și pe adaosul comercial, iar  în plus, întărirea francului elvețian  are un efect păgubitor asupra marjei de profit. 

„Pentru a reuși să rezistăm într-o formă robustă, nu putem evita să operăm la o scară mai redusă”, spune CEO Bruno Müller.

„Oricum, concentrându-ne forțele, vom face tot ceea ce este necesar pentru a continua în mod intensiv să sfatuim clienții, în general,  în privința noilor achiziții și în particular,  în domeniul service-ului. Noul program de vânzări și service ințiat anul trecut, dă  un bun punct de plecare în acest context”, a mai adăugat Bruno Muller.

Căutarea unei noi soluții a început

În decursul următoarelor săptămâni cautarea unor soluții se va concentra către toate locațiile de producție și zone ale grupului de la bază și peste graniță. Aceasta va include o privire în profunzime  în ideea de a consolida fabricile din cele două orașe principale Zofingen și Felben, care nu operează  la o capacitate satisfăcătoare. În total, până  la 550 de locuri de muncă s-ar putea să fie afectate de restructurare. O decizie în acest sens este de așteptat în următoarele luni. 

 

 

Similar Posts:

27 recommended
comments icon0 comments
0 notes
496 views
bookmark icon

Write a comment...