Stiri

Fujifilm lansează la drupa o presă de tipar inkjet B2 pentru imprimarea ambalajelor din carton

• Bookmarks: 28697


Producătorul japonez Fujifilm anunță că va expune în premieră la târgul drupa 2012 o nouă presă de tipar digital în coală, cu format B2 (50 x 70 cm), bazată pe tehnologia de imprimare inkjet. Înglobând o parte din componentele modelului Jet Press 720, destinat aplicaţiilor de tipar comercial, Fujifilm declară despre nouă maşină inkjet că va revoluţiona tipărirea ambalajelor produse în tiraje mici.

Fujifilm Jet Press 720

Investițiile în cercetare-dezvoltare făcute Fujifilm pe acest segment s-au bazat în mare parte pe evoluția piețe tipografice din ultimii ani, de la ultima expoziţie drupa din 2008, economia mondială a înregistrând o serie de căderi. Din acest punct de vedere, trebuie amintit că industria tipografică este influenţată direct de economia globală, într-un grad tot mai mare ca în trecut. Alături de scurtarea ciclului de viaţă a produselor, realocarea bugetelor de promovare şi noile tehnologii au pus accentul pe tirajele mici, produse mai rapid. Ca urmare nevoia de maşini de tipar digitale de mare viteză creşte în mod accelerat.

Sesizând încă de acum patru ani schimbările care se produc în industrie, Fujifilm a lansat la drupa 2008 mașina de tipar digital Jet Press 720, prima presă inkjet care folosea capetele de imprimare SAMBATM. Sistemul permite imprimarea cu cerneală pe bază de apă la rezoluţia de 1.200 x1.200 dpi, cu patru nuanţe de gri. Având formatul de tipar B2, maşină nu a fost însă disponibilă comercial decât la sfârşitul lui 2011.

Conform datelor furnizate de Fujifilm, noua maşină format cu B2 va folosi aceleaşi capete de imprimare SAMBATM, dar o nouă cerneală VIVIDIA. Fujifilm a trebuit să depăşească o serie de dificultăţi de ordin tehnic pentru a realiza o maşină de tipar inkjet UV care să fie capabilă să reproducă imagini de calitate superioară pe suporturi din hârtie şi carton dintr-o singură trecere.

În cadrul standului său de 2.020 metri pătrați de la drupa 2012, din hala 8b a complexului Messe Düsseldorf, Fujifilm va expune ambele maşini de tipar digital inkjet single-pass, vizitatorii putând asista la demonstraţii de imprimare pe întreaga durată a expoziției.

(Sursă: Fujifilm)

 

Similar Posts:

28 recommended
comments icon0 comments
0 notes
697 views
bookmark icon

Write a comment...