Stiri

Fujilm va comercializa în curând presa de tipar Jet Press 720

• Bookmarks: 18498


Fujifilm declară că va începe să comercializeze peste scurt timp presa digitală Fuji Jet Press 720, mașină ca imprimă în format B2. O primă versiune a mașinii de tipar Jet Press a fost expusă pentru întâia oară la târgul Drupa din anul 2008, iar la expoziția Ipex 2010 s-au făcut cu ea probe de imprimare. Deşi iniţial Fujifilm îşi propusese să o pună în vânzare mașina în prima jumătate a anului 2011, în final s-a decis ca Drupa 2012 să fie rampa finală de lansare.

Fujifilm are şase asemenea echipamente instalate la tipografii din Japonia şi America, pentru testarea în condiţii normale de lucru, precum şi una la centrul Fuji de lângă Brussels.

De la expunerea la târgul Ipex 2010, Fuji a realizat peste zece modificări la capetele de imprimare, produse de Fujifilm Dimatix, ceea ce a crescut durata de viață a acestora cu aproximativ 6 luni.

Jet Press este o presă de tipar care imprimă cu cerneală pe bază atât pe suporturi de tipar cretate obișnuite cât şi pe unele tipuri de hârtie offset. Înaintea imprimării, mașina aplică pe hârtie o amorsă care împiedică difuzarea cernelii în hârtie, permiţând reproducerea foarte precise a nuanţelor şi umbrelor. Punctele cheie, pe lângă formatul universal tipografic B2 (750 mm x 530 mm), pe care Fujifilm mizează la această maşină, sunt calitatea foarte înaltă a imprimării, de 1.200 dpi, lipsa moarajului şi cantitatea redusă de prisoase.

 

Similar Posts:

18 recommended
comments icon0 comments
0 notes
498 views
bookmark icon

Write a comment...