Stiri

Fujifilm preia complet Xerox

• Bookmarks: 21544


Fujifilm Holdings va prelua total Xerox, în cadrul unei înţelegeri de 6,1 miliarde dolari. Afacerea americană va fi integrată în cea japoneză cu scopul creşterii cifrei de afaceri şi de scădere a costurilor, într-o perioadă în care cererea pentru soluţii office este în scădere, după cum ne informează o ştire Reuters.
Achiziţia a fost anunţată miercuri. Într-un timp în care Xerox a fost presată să găsească noi resurse de creştere în aceste timpuri în care afacerile cu soluţii de printare de birou sunt în scădere, această mişcare ar putea însemna un pas spre reinventarea acestui business, notează agenţia de ştiri.
Consolidarea cercetării-dezvoltării, a achiziţiilor şi a celorlalte operaţiuni ar putea aduce economii de peste 1,7 miliarde dolari până în 2022, au anunţat cele două companii într-un comunicat de presă. Fujifilm are acum 75 procente din Fuji Xerox, cele două companii operând împreună pe piaţa sud-est asiatică de mai bine de 50 ani. Fuji Xerox va răscumpăra acţiunile de la Fujifilm pentru circa 6,1 miliarde dolari, după care Fujifilm va cumpăra 50,1 procente din acţiunile Fuji Xerox în cadrul unui contract care va fi semnat în lunile iulie sau august.
Noua companie va avea numele Fuji Xerox, va fi o subsidirară a Fujifilm, va avea cartiere generale atât în Japonia, cât şi în Statele Unite şi va fi listată pe bursa din New York. CEO va fi Jeff Jacobson, iar preşedinte al consiliului de administraţie va fi Shigetaka Komori.

Similar Posts:

21 recommended
comments icon0 comments
0 notes
544 views
bookmark icon

Write a comment...